7 adevaruri despre sexul la 30 de ani

26 martie 2023,
Vizualizari: 15.033, 1 azi
adevaruri despre sexul la 30 de ani

Exista o multime de zvonuri care sustin ca spre deosebire de vin care devine mai bun odata cu varsta, sexul are de suferit pe masura ce trec anii. Adevarul este insa diferit. O sustin o multime de sex-experti citati de sheknows.com. De fapt, iata motivele pentru care partidele de sex de la 30 de ani sunt mai bune ca oricand.

Esti mai experimentat

Unul dintre motivele pentru care sexul de la 30 de ani este plin de satisfactie este faptul ca ai capatat experienta. Dr. Alyssa Dweck, obstretician si autoarea cartii V is for Vagina sustine: “Pana la aceasta varsta ti-a dat seama ca zona de actiune pentru ca femeia sa fie fericita este clitorisul”.

Ai mai multa stabilitate

Nu este niciun dezastru daca ai implinit 30 de ani si nu ti-ai intemeiat inca o familie. Contrar unor credinte populare vremea ta nu a trecut. Ba dimpotriva! Potrivit dr. Kat Van Kirk terapeut sexual si marital , monogamia la aceasta varsta este benefica pentru o relatie sexuala: „Pana la 30 de ani sunt sanse mai mari sa te afli intr-o relatie de cuplu stabila plina de iubire ceea ce inseamna ca iti poti explora in siguranta latura salbatica”.

Citeste si: 5 adevaruri despre sex descoperite de cercetatori

Esti mai intelept

La aceasta varsta sarcinile nedorite nu te mai pot surprinde pentru ca ai suficient de multa experienta pentru a le evita. Tocmai de aceea, Dr. Dweck considera ca din punct de vedere sexual este esti linistit pentru ca nu mai ai de ce sa iti faci griji: „Ai gasit metoda potrivita de contraceptie solida si esti multmit cu ea”.

Ai mai multa incredere

Odata cu intelepciunea vine si o intelegere profunda intelegere a propriei identitati. Dr. Kat se refera la viata sexuala la 20 de ani ca la o perioada de incercari, de invatare. Toate acele greseli de inceput facute in dormitor, alegeri neinspirate de partenere/i si aventuri sexuale jenante pe care doar in Sex and the City le mai vezi iti ofera increderea pe care o ai astazi. Dr. Kat continua, „Cercetarile sugereaza ca identitatile noastre nu sunt formate pana la 30 de ani. Pana la aceasta varsta ai petrecut timp pentru a-ti cunoaste corpului atat cu partener cat si fara. Poti folosi aceste informatii pentru a-ti creste increderea in tine si a comunica fara teama nevoile tale partenerului/ei”.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: ,

Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Problemesex.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole