4 lucruri pe care trebuie sa le stii despre sexul ocazional

14 octombrie 2019,
Vizualizari: 3.571, 1 azi
locuri pentru sex spontan

Potrivit unui studiu anuntat de Science of Us sexul ocazional confera anumite beneficii psihologice persoanelor care sunt interesate de acest tip de amor. Iata 4 lucruri pe care trebuie sa le stii despre sexul ocazional dezvaluite de cercetatorul Zhana Vrangalova care a facut mai multe studii pe acest subiect. Iata intrebarile celor de la Science of Us precum si raspunsurile omului de stiinta.

1. Cum afecteaza varsta beneficiile sexului ocazional

Studiul realizat de Vrangalova si multe altele de acest gen a fost concentrat pe studenti ca intreg. „Stim foarte putine despre sexul ocazional din timpul facultatii si legatura sa cu sanatatea mentala si cu orice altceva”, sustine Vrangalova. Cand toti prietenii/ele tale sunt casatoriti/e in vreme ce relatiile tale sexuale sunt tot ocazionale ar putea stigmatul social (ca faci amor cu necunoscuti/e cand esti la vasrta a treia) sa reduca beneficiile? Este sexul dupa o anumita varsta mai putin placut din cauza efectelor imbatranirii? Nu exista raspunsuri clare la aceste intrebari.

2. Sunt toate aranjamentele de sex ocazional egale?

Sexul ocazional poate insemna lucruri diferite in contexte diferite. Uneori este vorba despre prieteni cu beneficii, alteori este doar o aventura de o noapte. Diferitele tipuri de sex ocazional pot avea un impact diferit asupra starii de bine a participantilor? Este neclar.

3. Care sunt beneficiile/dezavantajele pe termen lung ale sexului ocazional?

„Pana acum cele mai multe studii au cercetat efectele pe termen scurt: de la o saptamana pana la un an. Este nevoie de mai multe informatii pentru a observa ce se intampla peste cativa ani”, a raspuns Vrangalova.

4. Care este diferenta intre sexe in ceea ce priveste sexul ocazional?

Barbatii vor mai mult sex ocazional, comparativ cu femeile „insa nu stim daca din motive biologice ori culturale. De asemenea, exista diferente mari in ceea ce priveste orgasmul in timpul sexului ocazional: studentele ajung la climax in aproximativ 40% din cazuri in vreme ce barbatii au orgasm in 70% din cazuri”, a sustinut Vrangalova. Si aceasta situatie generata de o combinatie a factorilor biologici si ideilor sociale legate despre modul „corect” de a actiona si comunica in timpul sexului ocazional.

Imagine de Valeriya Boltneva de la Pixabay

Cuvinte cheie: , , ,

Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Problemesex.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole