Ultimele

10 mituri despre metodele contraceptive

Relatii & Cuplu » Probleme sex » 10 mituri despre metodele contraceptive
mituri despre metodele contraceptive

Site-ul Womanshealthmag.com iti da ocazia sa verifici toate afirmatiile pe care le-ai auzit despre metodele contraceptive.

1. Pilula contraceptiva ingrasa

Depinde ce anume ti s-a prescris. Cercetatorii nu au gasit nimic care sa demonstreze stiintific ca pastila contraceptiva ar duce la ingrasare. A existat, la un moment dat, un studiu care demonstra ca un esantion de femei care folosea un anume tip de pastila contraceptiva au luat in greutate un anumit numar de kilograme. Oricum, in cazul in care esti ingrijorata ca te-ai putea ingrasa folosind pilule contraceptive, discuta cu medicul tau despre alte optiuni contraceptive.

2. Nu ramai insarcinata daca alaptezi

Afirmatia este complet falsa, mai ales daca combini alaptatul natural si cu formula. E drept ca alaptatul la san impiedica producerea anumitor hormoni care, la randul lor, impiedica ovulatia, dar daca combini alaptatul natural si cu mese de formula, atunci secretia hormonala nu mai prezinta nici o certitudine in acest sens.

3. Trebuie sa iei in fiecare zi la aceeasi ora pilula contraceptiva

Nici vorba. Medicii afirma categoric ca ora fixa nu face pilula mai eficienta. E adevarat, insa, ca multe femei o iau cam la interval regulat. Si mai ales daca ai program incarcat si multe de facut, n-ar fi rau sa stabilesti o anumita ora la care s-o iei, ca sa nu uiti.

Citeste si: 7 lucruri pe care ginecologul spera ca le stii despre bolile cu trasmitere sexuala

4. Un tratament indelungat cu anticonceptionale nu permite o sarcina decat dupa mult timp

Fals. In realitate, e foarte posibil sa ramai  insarcinata chiar in prima luna de dupa ce ai renuntat la anticonceptionale. Din nou, insa, specilistii au gasit o marca de anticonceptionale care ingreuneaza fertilitatea chiar dupa intreruperea tratamentului. Cel mai bine, discuta cu medicul acest aspect!

5. Cele mai bune marci de anticonceptionale sunt cele vechi in piata

Nu e adevarat. Anticonceptionalele de generatie noua contin din ce in ce mai putini hormoni si au efecte secundare din ce in ce mai putine asupra organismelor.

6. Nu-ti pune sterilet decat daca ai avut deja copii

In realitate, chiar daca ai avut sau nu ai avut copii, trebuie sa discuti cu medicul despre efectele montarii unui sterilet. Aceasta idee preconceputa provine din prescriptia anumitor firme care produc sterilete; exista marci care sunt dedicate exclusiv femeilor care au avut deja copii. Dar exista si sterilete pentru femeile fara nasteri la activ.

7. Nu e bine sa folosesti metode de intarziere a ciclului

Exista posibilitatea de a incrucisa anumite tratamente sau pastile anticonceptionale si de a sari un ciclu menstrual. Daca nu ai peste 35 de ani, hipertensiune arteriala si alte contraindicatii, nu se intampla absolut nimic daca din cand in cand mai faci acest lucru. Doar sa fii pregatita sa ai mici sangerari si un nou calendar dupa care sa te orientezi in viitor.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 29 februarie 2024