Ultimele

Ce trebuie sa stie orice femeie despre sperma

Relatii & Cuplu » Educatie sexuala » Ce trebuie sa stie orice femeie despre sperma
despre sperma

Sperma si spermatozoizii ne pot influenta viata sub foarte multe aspecte. Tocmai de aceea este bine sa stim diverse lucruri despre ei.

De exemplu, la o singura ejaculare, sperma elibereaza intre 200 si 500 de milioane de spermatozoizi!

Sperma este produsa in testiculele (da, doamnelor, este bine sa stim asta) si e nevoie de aproximativ 10 saptamani ca un singur individ sa ajunga la deplina maturitate.  Sperma ajunsa la maturitate poate astepta in testicule pana la 2 saptamani.  In cazul in care nu este eliberata, sperma “moare” si este absorbita de catre organism.

Iata alte cateva detalii, furnizate de catre site-ul Fitsugar.com:

1. Pe langa spermatozoizi – aproximativ 10% – o transa de sperma mai contine enzime, vitamina C, calciu, proteina, sodiu, zinc, acid citric si fructoza.

2. Gustul spermei este direct influentat de alimentatia barbatului. Carnea rosie, ceapa, usturoiul si cafeaua nu dau un gust la fel de bun ca atunci cand posesorul consuma fructe, de exemplu.

3. Un mascul sanatos produce intre 75 si 150 de milioane de spermatozoizi pe zi, insa elibereaza de trei ori mai mult la ejaculare, acesta fiind motivul pentru care sperma are un aspect cremos.

4. O data ajunsi in interiorul corpului femeii, spermatozoizii raman vii o perioada de pana la 5 zile.

5. Spermatozoizii sunt feminini si masculini; cei feminini sunt mai lenti, dar mai vigurosi, cei masculini sunt mai rapizi, dar de o calitate mai slaba.

Nu rata nici: Vrei un copil? Cele mai bune pozitii ca sa ramai gravida

foto: Depositphotos.com

Cuvinte cheie:
Data articol: 7 aprilie 2023