4 intrebari arzatoare despre sex la care cauti de mult raspunsuri

25 februarie 2020,
Vizualizari: 11.640, 1 azi
intrebari arzatoare despre sex - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - portrait-4745574_1920

Vor exista mereu intrebari care te macina si la care nu vei gasi mereu sau imediat raspuns. Uneori, raspunsurile pe care le vei capata nu te vor satisface in totalitate, mai ales daca nu sunt oferite de catre specialist. Iar cand este vorba despre viata sexuala, cu atat mai important este sa-ti lamuresti neclaritatile astfel incat viata de cuplu sa fie una fericita.

Iata 4 intrebari arzatoare despre sex la care cauti de mult raspunsuri:

1. De ce nu inteleg femeile masturbarea?

Exista inca idei preconcepute despre cei care nu se intalnesc cu cineva, indiferent daca sunt barbati sau femei. Dar a fi singur si a te masturba nu e neaparat ceva rau, atat timp cat nu se exagereaza cu asta. In general iubitii/iubitele vin si pleaca, dar tu te vei avea tot timpul la dispozitie. Iar masturbarea este o modalitate de a-ti explora corpul, de a intelege anumite mecanisme si manifestari, fara a avea stresul de a satisface pe altcineva in acelasi timp. – Rachel Venning si Claire Cavanah – detinatoarele unui magazin de jucarii sexuale pentru femei.

2. Poti fi fericit fara sex?

Cand un cuplu care nu a avut deloc o viata sexuala implinita si brusc partenerii incep sa se inteleaga la pat, se vede diferenta. Rad mai mult, vorbesc mai mult, se vede o afectiune fizica intre ei. Pe de alta parte, sunt femei care nu sunt chiar atat de doritoare de sex. Sunt multe cupluri foarte legate, foarte devotate in care nu exista sex deloc sau foarte putin. Iar daca vorbim despre femeile singure, ele isi doresc mai mult un partener afectiv decat un partener de sex. Asa se si explica faptul ca multe femei singure sunt extrem de fericite, chiar daca nu fac sex. – dr. Sandra Leiblum, terapeut sexual, pionier in domeniul consilierii sexuale.

3. Te mai poti bucura de sex la varsta a doua?

E adevarat, sexul la 50 de ani nu mai este la 20. La aceasta varsta barbatii se confrunta cu schimbari fiziologice si hormonale care afecteaza dorinta sexuala. Unii dintre ei pot avea probleme erectile, inaintea sau in timpul actului sexual. Insa, daca te obisnuiesti cu ideea, esti legat de partener, aveti o comunicare buna si va intelegeti si sprijiniti reciproc, este foarte usor sa treci peste aceste probleme si sa te bucuri de sex. Insa, daca nu mai exista nici o “scanteie” intre parteneri, este timpul sa “ingropati” cum se cuvine relatiile sexuale si sa va bucurati unul de celalalt ca niste vechi si buni amici. – Sue Johanson

4. Care este cea mai des intalnita fantezie erotica?

In toata cariera mea, am intalnit doua fantezii majore. Una implica sexul in trei sau mai multi parteneri, de preferinta necunoscuti. Acest lucru denota dorinta de a aduce ceva nou in viata sexuala a cuplului, nu neaparat un nou partener, ci ceva care sa condimenteze relatia. Iar a doua tine de dorinta fiecaruia de a fi “dominat” sau “dominator”. – autoarea mai multor carti pe teme sexuale, lector pe teme de sex oral si fetisuri, editorialist pe subiecte despre sex la publicatiile San Francisco Chronicle si O, The Oprah Magazine. 

Imagine de Alp Cem de la Pixabay

Cuvinte cheie: , , ,

Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Problemesex.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole