Poate că vă așteptați să găsiți mai jos o listă de tehnici a deveni bun la pat. Ei bine, conform studiilor nu tehnica ne omoară ci atitudinea. Sexul de calitate nu are legătură cu ce faci ci, mai degrabă, cu cât de bine te simți tu și cât de bine se simte partenerul tău. Din păcate nu prea ne batem capul cu răspunsul corect la întrebare ci, mai degrabă, preferăm să ne stresăm și să ne îndoim pe tema raspunsului.
Sexul este ceva foarte personal. Ceea ce vine la pachet cu lipsa unei rețete care să garanteze satisfacția partenerilor. Ceea ce unei persoane i se poate părea „minunat”, i se poate părea „inacceptabil” celeilalte. Culmea este că, dacă ceea ce mă preocupă este să dovedesc că sunt „bun la pat” demersul va fi de natură să mă țină departe de o experiență sexuală trăită pe deplin. Și fără atitudinea corectă, are și șanse să fie un demers ratat pentru că „a fi bun la pat” este o experiență unică celor doi parteneri și, implicit, atât de arbitrară încât nu poate fi o afirmație dovedită de unul singur.
Să crezi că există o rețetă universală, o înlănțuire de gesturi, comportamente sau tehnici care o să scoată din minți de plăcere orice partener e ca și cum ai crede că există o rețetă de ciorbă care mulțumește pe toată lumea. Poate că îi poți determina pe toți să o mănânce și, la extrem, chiar să declare că le-a plăcut ,dar nu poți crede cu adevărat că o să fie, penru toți, mâncarea de referință din viața lor. Pentru că există un adevăr ce nu poate fi contestat: suntem la fel și diferiți în același timp. Iar asta e valabil și la sex în egală măsură.
Dacă tehnica nu contează dincolo de informarea de bun simț, care e atitudinea potrivită? Studiile arată că există câțiva factori importanți care sunt implicați într-o relație sexuală reușită pentru ambii parteneri. Care sunt aceia?
Au o comunicare deschisă și onestă
În timpul partidei de sex și în afara ei. Despre ce anume place fiecăruia dintre parteneri și ce nu. Dacă aveți impresia că lucruri atât de complexe se pot comunica doar prin gesturi, gemete sau mormăituri, vă uitați la filmele greșite. Sexul uman este o activitate mult prea complexă ca să poată fi exprimată prin onomatopee și arătat cu degetul. În plus, dincolo de ce ne place și ce nu, e important și ce anume e confortabil (moral, emoțional sau fizic) și ce nu. Sunt și alte informații despre sex care nu se pot comunica altcumva decât prin viu grai. Bolile cu transmitere sexuală sau comportamentul sexual asumat de cuplu (exclusiv sau nu). Sexul de calitate presupune confort și relaxare. Încredere și cunoașterea partenerului.