Sfatulparintilor.ro

Teste de personalitate: Află ce șansă ai la fericire. Ce punctaj ți-a ieșit?

Ce sansa ai la fericire

Fiecare om are șansă lui de a fi fericit iar acest lucru există încă dinainte de a ne naște. Dreptul omului la fericire este nelimitat. Dacă îți cunoști potențialul de a atrage fericirea în viață ta vei ști unde te afli, de ce unele lucruri bune vin mai ușor spre ține decât spre alții sau din contra, atragi întâmplări care te fac să crezi că nu ai șansă de a fi fericit.

Acest test de personalitate și autocunoaștere propus de W.Bernard și J.Leopold te ajută să îți cunoșți potențialul spontan de fericire pe care îl ai în funcție de cum gândeșți, putând ulterior să ti-l îmbunătățești, corectându-ti erorile date de convingeri greșite care îți fac mai mult rău decât bine.

Scrie DA în dreptul fiecărui enunț sau întrebări de mai jos dacă ești de acord cu ea și scrie NU dacă ești în dezacord cu conținutul tău. La finalul celor 19 întrebări vei găsi răspunsurile corecte indicate de psihologi pentru că fericirea să vină ușor în viață ta.

Tot la final vei găși și evaluarea răspunsurilor tale si concluziile în ceeace privește răpunsul la întrebarea „Ce șansă ai la fericire?”

1. În general, mulțimile umane sunt deprimante și ar trebui evitate din această cauza.

2. Oameni meticuloși, sârguincioși și îndemânatici sunt, de obicei, preferabili celor mai puțîn ordonați.

3. Orice persoană trebuie să ia întotdeauna în considerare faptul că planurile sale vor reuși.

4. Orice persoană trebuie să pornească întotdeauna de la faptul că planurile sale se vor prăbuși.

5. În ciuda faptului că majoritatea oamenilor dorm cu lumina stinsă, este mai plăcut să dormi într-o camera cu o luminița aprinsă.

6. De obicei este mai plăcut să lenevești în pat dimineață decât să te dai jos imediat după ce te-ai trezit.

7. Este bine că adesea oamenii să “viseze cu ochii deschiși” imaginandu-și că înfăptuiesc lucruri minunate.

8. Omul este stăpân pe soarta să și singurul factor care determina succesul sau eșecul acțiunilor sale.

9. Este foarte bine dacă o persoană dedică mai mult timp unui hobby decât vieții sociale și afacerilor.

10. Femeile în general dobândesc cu greu liniștea sufletească.

11. De regulă, femeile sunt superioare bărbaților.

12. În multe domenii de activitate oamenii câștigă prea mult.

13.Ești o persoană atât de perspicace încât să observi că oamenii vorbesc despre ceeace faci, râzând de ține în sinea lor?

14. În general, femeile sunt mai incoerente și mai intrigante decât bărbațîi.

15. Pentru a evita tulburarea fericirii, oamenii trebuie să acționeze numai după ce au evaluat atent toate argumentele pro și contra, nemaiavând nicio îndoială în decizia lor.

16. Ești atât de sensibil încât să îți dai seama întotdeauna și te deranjează mult (pui la inima) când ești criticat mai aspru decât este cazul?

17. a) Orice om are nevoie de bani pentru a fi fericit.  b) Rar se întâmplă că oamenii bolnavi să fie fericiți.   c) Nimeni nu ar trebui să se căsătorească cu persoane pe care nu le iubesc.

18. Crezi într-o anume filozofie, religie sau sistem de gândire și de organizare socială?

19. Considerând că te încrezi deplin și te bizui fără rezerve pe anumiți oameni: a) te înșeli, pentru că în cele din urmă, practic, toți își părăsesc prietenii    b) nu te înșeli, pentru că simți că poți avea încredere în prietenii tăi și îți doresc acest lucru    c) nu te înșeli, pentru că îți dai seama în mod rațional că poți avea încredere în cei mai mulți din oamenii pe care îi întâlnești.

Ce șansă ai la fericire? Răspunsuri corecte:

1. NU. Mulțimile umane sunt tonifiante și, în orice caz, te poți acomoda lor.

2. NU. Un răspuns afirmativ poate indică anxietate, frică.

3. NU. Răspunsul afirmativ arată înțelepciune, dar pesimistul refuză speranța și nădejdea, atribute esențiale ale fericirii.

4. NU. Optimismul exagerat duce la o dezamăgire sporită.

5. NU. Dacă dorești acest lucru înseamnă că ești o persoană hipersensibilă.

6. NU. Persoanele fericite iubesc viață activă.

7. NU. Înclinația spre visare a persoanelor mature trădează îndepărtarea de realitate, nemulțumirea de sine, existența unor aspirații imposibil de atins. Pentru persoanele până la 16 ani este corect și răspunsul afirmativ.

8. NU. Dacă admiți că ceilalți joacă un anumit rol în viață ta, vei avea mai puține lucruri să va reproșați.

9. NU. Entuziasmul și interesul pentru un hobby reduc tensiunea psihică dar exagerarea în detrimentul celorlalte componente ale vieții nu este benefică.

10. NU. Este o prejudecată.

11. NU. În caz contrar, ar însemna să nedreptatesti aproximativ jumătate din populația Terrei.

12. NU. Invidia, răutatea distrug fericirea.

13. NU. Răspunsul afirmativ trădează un sentiment de persecuție care nu te poate ajută să fii fericit.

14. NU. Vezi argumentele de la nr 11.

15. NU. Este imposibil să evaluezi toate argumentele, să fii absolut sigur de decizia luată.

16. NU. Dacă te consideri atât de sensibil înseamnă că ai fost adesea judecat prea aspru.

17. NU. Așa gândesc majoritatea oamenilor, cum este enunțat la a,b și c. Ai un punct pentru fiecare răspuns de NU din cele 3 enunțuri.

18. DA. Credință reprezintă un corolar al fericirii.

19. La punctul a) răspuns corect este NU. La punctul b) răspuns corect este DA. La punctul c) răspuns corect este NU. Ai un punct pentru fiecare răspuns de NU din cele 3 enunțuri.

Evaluarea răspunsurilor:

Ce șansă ai la fericire? Iată interpretarea răspunsurilor! Pentru fiecare răspuns corect obții câte un punct, excepție făcând enunțurile de la 17 și 19 care au mai sus punctajul corect.

Dacă ai obținut între 16 și 20 puncte, ai foarte multe șanse de a fi fericit. Ai un sistem de gândire și de convingeri personale care îți este benefic și compatibil cu felul în care trebuie să fii că să atragi fericirea la care ai dreptul în viață ta.

Dacă ai obținut 14-15 puncte, ai șanse apreciabile de a fi o persoană fericită.

Oarecari șanse bune ai și dacă punctajul tău total este de 11-13 puncte.

Se pare însă că ai prea puține șanse de a fi cu adevărat fericit, așa cum îți dorești cu siguranță, dacă ai însumat între 0 și 10 puncte. Oricum, nu este imposibil să îți schimbi comportamentul, gândirea și modul în care percepi realitățile din jurul tău. Încearcă, recitește întrebările și afirmațiile, verifică-le încă o dată cu răspunsurile corecte ale modului de gândire pentru un om fericit, apoi încearcă pas cu pas să modifici la ține tot ce simți că poți, pentru că să deschizi porțile larg fericirii în viață ta.

Mai multe teste gasesti aici.

Imagine de Gino Crescoli de la Pixabay

Exit mobile version