Sfatulparintilor.ro

Slanic Moldova – o statiune permanenta

Slanic Moldova

Aflata in masivul Nemira la altitudinea de 530 metri, pe versanul estic al Carpatilor Orientali, statiunea Slanic Moldova din judetul Bacau te va impresiona cu frumusetea si prospetimea ei. Orasul este construit pe valea Paraului Slanic. El se intinde intr-o depresiune bogata in paduri de conifere si foioase.

Slanic Moldova – un loc cu aer curat

Datorita climei intramontane depresionare temperate, statiunea Slanic Moldova se remarca prin aerul sau curat, bogat in aerosoli rasinosi si puternic ionizat. Calitatea exceptionala a aerului, dar si a temperaturilor placute – in medie de 7.4 grade Celsius anual, fac din Slanic Moldova statiunea ideala, in orice perioada a anului, pentru cei care sufera de alergii sau afectiuni respiratorii.

Slanic Moldova – un loc cu ape termale

Pe langa aerul puternic ionizat si bogat in aerosoli, statiunea Slanic Moldova este recunoscuta si apreciata pentru izvoarele sale cu ape termale. Acestea sunt ape usor sulfuroase, carbonate, sodice, clorice si au proprietati hipertonice, fiind bogate in oligominerale. Cu toate ca izvoarele au fost descoperite in 1802, primele teste ale apelor s-au facut abia in 1852. Dar abia peste alti 25 de ani au aparut si primele dotari balneare. Aceste ape au fost premiate la nivel international pentru calitatile si proprietatile curative.

Te mai poate interesa si Gura Portitei – un paradis intre mare si Dunare

Slanic Moldova – statiunea ideala pentru relaxare

Daca vrei un weekend relaxant in natura, sau chiar o perioada mai lunga pentru o cura de aer curat si ape bogate in minerale, Slanic Moldova este exact ceea ce ai nevoie.

Turistii cunosc statiunea datorita izvoarelor de ape minerale, dar si pentru faptul ca este una dintre cele mai frumoase statiuni montane din Romania.

Odata ajuns in Slanic Moldova, vei fi fascinat de arhitectura cladirilor care provin din perioada intrebelica. Nu ai cum sa ratezi Cazinoul care este amplasat central si domina parcul. Se spune ca Statiunea Slanic Moldova era destinatia de vacanta preferata de Caragiale.

Te mai poate interesa Cheile Gradistei – mica Elvetie din Romania

Obiective turistice

Te mai poate interesa Baile Tusnad – o destinatie de vacanta pentru intreaga familie

foto: Bogdan29roman / Public domain

Exit mobile version