Sfatulparintilor.ro

Cum sa cureti frigiderul si congelatorul. Sfaturi sa le organizezi eficient

cum sa cureti frigiderul - sfatulparintilor.ro = pixabay-com - owl-1645310_1920

Una dintre etapele curateniei la domiciliul este curatarea frigiderului si a congelatorului. Iata cateva sfaturi care iti pot fi de folos data viitoare cand mai faci curatenie la domiciliu. In plus, vei afla si cateva trucuri pe care le poti folosi pentru pastrarea pentru mai mult timp a alimentelor.

Inainte de a incepe curatarea si organizarea lucrurilor in frigider si congelator, arunca tot ce este de aruncat.

Alimente expirate, alimente pe care nu le mai recunosti si nu mai stii cand au fost puse in congelator. In plus, arunca tot ce stii sigur ca nu vei mai manca. N-are sens sa tii locul ocupat.

Scoate rafturile si sertarele si curata-le separat.

Este indicat sa folosesti substante care nu contin chimicale periculoase. Usa frigiderului/congelatorului se inchide etans, iar respectivele substante pot emana vapori care sa contamineze alimentele.

Un lucru important atunci cand asezi alimentele in frigider este sa pui la nivelul ochilor lucrurile expira cel mai repede. In acest fel, de cate ori deschizi frigiderul, le vei avea in fata si nu vei uita de ele. De exemplu, cel mai bine este ca pe sertarele de la nivelul ochilor sa fie puse fructele si legumele, pentru ca acestea se vestejesc cel mai repede.

Citeste si: 11 lucruri pe care nu ar trebui sa le tii la frigider. Dupa ce citesti, NU vei mai repeta greseala

Cele mai multe gospodine tin ouale pe usa frigiderului.

Un lucru total gresit, spun specialistii, intrucat acestea vor fi expuse la aer ori de cate ori deschizi usa. Cel mai bine este ca ouale sa fie pastrate pe raftul cel mai de sus al frigiderului. Pe usa poti depozita recipientele de sosuri, mustar, ketchup, muraturile sau maslinele. De asemenea, pe usa frigiderului mai poti depozita verdeturile, insa nu uita sa le pui intr-o punga de plastic.

Legumele si fructele se pot depozita in cutiile speciale, intrucat sunt construite in asa fel incat sa fie controlat nivelul de umiditate. Salatele, de exemplu, pot fi depozitate in cutiile respective dupa ce, in prealabil au fost indepartate fruzele de deasupra si apoi invelite intr-un prosop de hartie. Salata invelita se depoziteaza apoi intr-o punga alimentara dotata cu fermoar. Inainte de a inchide fermoarul, asigura-te ca ai scos tot aerul din punga.

Te mai poate interesa: Cum sa asezam alimentele in frigider. 10 reguli de baza

Carnea se pastreaza la congelator daca nu vrei sa o gatesti in urmatoarele ore.

Mai poti pastra la frigider faina integrala de grau, insa faina alba, obisnuita se depoziteaza in spatii bine aerisite la temperatura camerei.

Daca vrei sa pastrezi la congelator diverse alimente, foloseste pungile alimentare si nu uita sa le etichetezi. Pe eticheta trebuie sa scrii ce aliment este si data cand l-ai introdus la congelator. Astfel vei tine mult mai usor evidenta alimentelor congelate si “termenul de garantie”.

Atentie! Nu toate fructele si legumele se tin in frigider. Cartofii se dezintegreaza rapid intrucat isi pierd amidonul. Rosiile, castravetii, bananele, avocado se pastreaza mai bine la temperatura camerei.

Nu rata nici: Cu ce se curata frigiderul

Image by Hier und jetzt endet leider meine Reise auf Pixabay aber from Pixabay

Exit mobile version