Sfatulparintilor.ro

Lipsa de magneziu? Iata semnele la care sa fii atent

Lipsa de magneziu

Lipsa de magneziu este des intalnita in aceasta perioada in care mai toti oamenii sunt stresati. Si, desi dai vina pe stres si oboseala, cauza unei stari proaste poate fi lipsa de magneziu.

Iata care sunt semnele care indica o lipsa de magneziu in organism.

1.     Pofta constanta de dulciuri

Daca iti este mai mereu pofta de ceva dulce, este foarte probabil ca organismul sa duca, de fapt, deficienta de magneziu. Magneziul este consumat in timpul exercitiilor fizice intense.

2.     Dureri si crampe musculare

Durerile si crampele musculare pot fi cauzate de lipsa de magneziu. Cere un consult medical si un set de analize pentru a verifica lipsa vitaminelor D, E si B, precum si a magneziului din organism.

Te mai poate interesa: Cele mai comune cauze ale deficientei de magneziu. De ce este important sa iei magneziu

3.     Insomnie

Insomnia poate fi cauzata de o deficienta de magneziu. Creierul nu se poate relaxa si nu poti dormi calm. De asemenea, crampele musculare te pot tine treaz toata noaptea.

4.     Boli de oase

Lipsa de magneziu poate creste riscul aparitiei unor probleme de oase, inclusiv fracturi. Specialistii au facut legatura intre lipsa de magneziu si reducerea nivelului calciului in sange.

10 alimente care conțin magneziu, indicate pentru a combate insomnia și anxietatea

5.     Reflux gastric

Deficienta de magneziu poate creste riscul aparitiei refluxului gastric.

6.     Stres si apatie

Magneziul este un element esential in echilibrarea sistemului nervos. O deficienta de magneziu poate crea stari de anxietate si stres. De asemenea, creste riscul aparitiei depresiei.

7.     Constipatie

Constipatia poate aparea din multe cauze, iar una dintre ele poate fi stresul cauzat de lipsa de magneziu. Pentru ca organismul nu se poate relaxa, nici muschii tractuli intestinal nu pot functiona corespunzator, ducand la aparitia constipatiei.

8.     Oboseala cronica

Senzatia de epuizare poate fi cauzata de o deficienta de magneziu. Fara magneziu, celulele nu au energie si, prin urmare, nu te poti misca.

9.     Durere severa de cap

Deficienta de magneziu, vitaminele A, B, C si D poate cauza durere severa de cap. Lipsa de magneziu duce la micsorarea si dilatarea rapida a vaselor de sange, ceea ce cauzeaza migrenele.

Ce alimente sa consumi cand ai lipsa de magneziu

Pentru a creste aportul de magneziu in dieta ta, ar trebui sa consume mai des nuci si seminte, cereale, fasole, fructe proaspete si uscate, legume cu frunze verzi, peste.

Sursa: brightside.me

Exit mobile version