Dacă în ultima vreme durerile în piept nu-ţi dau pace este normal să fii confuză, anxioasă, speriată. Am fost învăţaţi să durerea este ceva rău şi trebuie tratată. Iar în ziua de azi, orice femeie care simte dureri în piept se gândeşte că poate avea cancer la sân. Însă potivit specialiştilor care au examinat zeci de mii de femei care s-au plâns de dureri în piept, numărul celor care aveau cancer la sân nu depăşeşte numărul degetelor de la o mână. Asta nu înseamnă că femeile inventează durerile în piept. Sunt cât se poate de reale şi pot fi cauzate chiar şi de nopţile fără somn.
Iată o combinaţie de soluţii convenţionale şi medicină alternativă pentru a reduce durerile în piept.
Dureri în piept # 1: Fitoterapie pentru dezechilibrele hormonale
Cele mai multe dureri în piept, umflături şi sensibilitate crescută sunt legate de un dezechilibru hormonal – circulaţia hormonală nu se desfăşoară corespunzător după 40 de ani sau hormonii din pastile (terapii de înlocuire a hormonilor, anticoncepţionalele, dar şi alte tipuri de medicamente) sau xenoestrogeni, hormoni care imită estrogenul pe care femeile îi absorb din mediu înconjurător. Durerile în piept sunt un indicator al excesului de estrogen, care poate urma ciclului menstrual. Ţine un jurnal timp de câteva săptămâni pentru a descoperi dacă există un tipar. Fitoterapia te poate ajuta să restabileşti echilibrul dintre estrogen şi progesteron şi, un supliment alimentar de calitate cu multivitamine, minerale şi omega 3 poate fi sprijinul de care corpul are nevoie pentru menţinerea echilibrului.
Dureri în piept # 2: Fă analize regulate
Ai grijă de tine? Dacă ai peste 35 de ani, ai făcut o mamografie în ultimele 6 luni? Dacă nu, este recomandat să faci una mai ales dacă sâni sunt mai puţin fermi. Dacă ai făcut deja o mamografie sau ai sub 35 de ani ar trebui să te programezi pentru o ecografie. Ecografia poate dezvălui chisturile care nu pot fi simţite, însă care sunt în plină dezvoltare (de obicei dacă nivelul hormonilor este fluctuant) şi întind fibrele nervilor cauzând durere. Uneori, dacă ştii că ai noduli benigni sau ecografia a demonstrat că totul este în regulă poate fi reconfortant.
Dureri în piept # 3: Fii atentă la ce mănânci
Nu s-a descoperit un aliment anume care să cauzeze dureri de piept la absolut toată lumea. În orice caz, cafeina afectează multe femei prin dilatarea vaselor şi întinderea nervilor şi multe femei scapă de dureri după ce renunţă la cafea. Sarea are exact acelaşi efect pentru alte femei. Mărirea aportului de fibre şi vegetale verzi poate ajuta la eliminarea excesului de estrogen. Unele femei se simt mai uşurate după o scurtă cură de detoxifiere.
Dureri în piept # 4: Încearcă masajul
Dacă există o anumită zonă sensibilă fă-ţi singură un masaj sau găseşte un specialist care s-o facă.
Dureri în piept # 5: Ai grijă de tine însăţi
Uneori durerile în piept sunt doar mesaje prin care copul îţi spune: „Ai grijă de mine!”. Acesta este un motiv important pentru care menopauza şi durerile în piept sunt legate. Inspiră adânc şi fă ceva ce doreşti, doar pentru tine.
Vestea bună este că cele mai multe dintre durerile în piept dispar după menopauză. Există însă şi femei care şi după 70 de ani au o sesibilitate crescută a sânilor. Asta înseamnă că fiecare persoană este diferită şi ce merge în cazul uneia poate să nu aibă nici un efect în cazul alteia. Nu uita că ceea ce tu experimentezi este, probabil, normal, şi, în acelaşi timp, individual.
Nu rata nici: Care este semnificatia metafizica a durerilor fizice
Imagine de Foundry Co de la Pixabay