Sfatulparintilor.ro

Ceai de turmeric, beneficii pentru sanatate

Ceai de turmeric

Stii cate beneficii poti avea dintr-un banal ceai de turmeric si de ce ar trebui consumat cu regularitate? Turmericul (Curcuma longa) este originar din Asia de Sud-Est si este membru al familiei Zingiberaceae. Ca antiinflamator, turmericul poate ajuta la reducerea celor mai proeminente simptome ale artritei. Mai multe studii au aratat ca daca un om consuma ceai de turmeric inima lui este mai sanatoasa.

Ceaiul de turmeric are proprietati antioxidante, antiinflamatorii, antivirale si antibacteriene. Ceaiul de turmeric actioneaza ca un modulator imun, ajutând la reglarea functiei celulelor imune impotriva cancerului.

Ceaiul de turmeric ajuta bolnavii de inima, ficat sau cancer

Ceaiul de turmeric ajuta ficatul. Beneficiile potentiale ale turmericului la nivelul ficatului si vezicii biliare includ cresterea productiei de bila a fluidului digestiv, protejând in acelasi timp celulele hepatice.

Mai multe studii au aratat ca ceaiul de turmeric are proprietati benefice pentru sanatatea inimii, actionand ca antioxidant si antiinflamator.

Turmericul are proprietati antitumorale, limitând cresterea tumorilor si raspandirea celulelor canceroase. El a fost folosit mult timp ca tratament pentru afectiunile digestive.

Citeste si: Ceai de ghimbir. Beneficii, contraindicatii. Cea mai buna reteta de ceai de ghimbir

Ceaiul de turmeric, ideal pentru diabetici

In medicamentele traditionale pentru diabet se foloseste turmericul de mii de ani. Cercetatorii cred ca proprietatile antiinflamatorii si antioxidante ale turmericului pot ajuta la reducerea simptomelor afectiunilor pulmonare cronice sau de lunga durata.

In plus, turmericul ar putea ajuta la tratarea astmului, a fibrozei pulmonare si chistice, a cancerului pulmonar sau a leziunilor si a bolii pulmonare obstructive cronice.

Te mai poate interesa: Ceai de sunatoare. Care sunt beneficiile. Cand sa NU bei ceai de sunatoare!

Cum se prepara ceaiul de turmeric

Ceaiul de turmeric poate fi preparat usor fie din pudra pura de curcuma, fie turmeric ras sau macinat, uscat.

Pentru inceput fierbeti 4 cani de apa. Adaugati 1 pâna la 2 lingurite de curcuma macinata, rasa sau praf. Lasati amestecul sa fiarba timp de aproximativ 10 minute. Strecurati ceaiul intr-un recipient si lasati-l sa se raceasca timp de 5 minute.

Nu rata nici: Ceai de ceapa. Beneficii si contraindicatii. Retete pentru imunitate, tuse si dureri

Image by Nirmal Sarkar from Pixabay

Exit mobile version