Sfatulparintilor.ro

Ce sa nu faci dupa extractie. Greseli care pot intarzia procesul de vindecare

Ce sa nu faci dupa extractie - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - dentist-2530990_1920

Cariile aflate intr-un stadiu avansat, infectiile sau fracturile dentare te pot aduce pe scaunul stomatologului. In functie de stadiul afectiunii, acesta poate constata ca nu are alternativa salvarii dintelui. In cazul in care iti este recomandata extractia, urmatoarele ore post-interventie sunt extrem de importante. Afla, din randurile urmatoare, ce sa nu faci dupa extractie pentru ca atat rana, cat si osul sa se vindece rapid si complet.

Cand ai nevoie de extractie

Pana sa ajunga la extractie, orice medic stomatolog va incerca tratamentele endodontice. Daca acestea nu dau rezultate, dentistul va decide indepartarea dintelui afectat.

La extractia dintilor se poate ajunge in situatia in care acestia sunt mult prea cariati, cand sunt afectati de cangrene complicate sau de parodontite cronice (afectiuni care apar in urma distrugerii tesuturilor gingivale), cand exista infectii din cauza carora dintii incep sa se miste usor sau in cazul maselei de minte. Fiind ultima care se dezvolta la adulti, maseaua de minte nu are suficient spatiu astfel incat se urca pe unul dintre dintii din vecinatate. Adesea, daca nu extrasa, poate duce la deformarea completa a danturii.

Citeste si: Ce se intampla daca nu te speli pe dinti. Dupa ce citesti nu vei mai ignora curatarea danturii

Ce sa nu faci dupa extractie

Iata, asadar, o lista de reguli post-extractie care iti vor face vindecarea mai usoara:

Nu consuma bauturi alcoolice timp de 72 de ore;

Iata, asadar, ce sa nu faci dupa o extractie. Este, insa, de preferat sa nu ajungi in aceasta situatie, iar pentru asta programeaza-ti periodic controale la medicul stomatolog. Viziteaza stomatologul de doua ori pe an sau in functie de recomandarile acestuia.

Citeste si despre albirea dintilor. Ce trebuie sa stii. Trucuri pentru dinti albi

Imagine de JOSEPH SHOHMELIAN de la Pixabay

Exit mobile version