Sfatulparintilor.ro

Ce sa nu faci dupa detartraj pentru a nu compromite rezultatul procedurii

Ce sa nu faci dupa detartraj

Detartrajul este tehnica prin care sunt inlaturate tartrul si placa bacteriana de pe suprafata dintilor. Afla, in cele ce urmeaza, ce sa nu faci dupa detartraj pentru a nu compromite rezultatul si pentru a nu-ti provoca disconfort.

Procedura trebuie repetata regulat, dar nu mai mult de o data, maximum de doua ori pe an. Desigur, medicul stomatolog este cel care trebuie sa stabileasca frecventa procedurii.

Cum decurge detartrajul dentar

Cele mai multe cabinete stomatologice folosesc, in procesul de inlaturare a placii bacteriene, un aparat cu ultrasunete, care indeparteaza cea mai mare parte dintre depuneri. Resturile de depuneri, care nu pot fi eliminate, sunt curatate de catre medic cu instrumente manuale.

Dupa inlaturarea tartrului, stomatologul iti va face un periaj profesional, al carui rol este acela de a indeparta petele si de a da stralucire danturii.

Te mai poate interesa: Cum sa faci detartraj la tine in casa. Iata cum sa elimini tartrul si placa de pe dinti

Ce sa nu faci dupa detartraj

In cele doua-trei zile care urmeaza acestei proceduri, dintii sunt mai sensibili decat de obicei. Prin urmare, va trebui sa respecti cateva reguli pentru a diminua la maximum senzatia de disconfort si pentru a nu compromite rezultatul procedurii. Iata, asadar, ce sa nu faci dupa detartraj:

Acum ca ai aflat ce sa nu faci dupa detartraj, vezi si ce este bine sa faci pentru a pastra cat mai mult rezultatele obtinute.

Recomandari pentru evitarea formarii tartrului

Pentru a preveni formarea rapida a tartrului, tine seama de urmatoarele recomandari. Sunt usor de urmat si, in scurt timp, vor deveni rutina:

Cu siguranta cea mai importanta recomandare in ceea ce priveste sanatatea dentara este cea referitoare la vizitarea regulta a medicului stomatolog, de preferat de doua ori pe an.

Imagine de aleksandra85foto de la Pixabay

Exit mobile version