Sfatulparintilor.ro

Ce sa faci cand ai diaree. Vezi ce este bine sa mananci si ce trebuie evitat

Ce sa faci cand ai diaree

Daca ai probleme de stomac si nu stii ce sa faci cand ai diaree, cateva remedii te pot ajuta sa te simti mai bine rapid.

Multe cazuri de diaree sunt de scurta durata si raspund bine la tratamentele la domiciliu, cum ar fi o dieta modificata, lichidele si medicamentele fara prescriptie medicala.

In unele cazuri, diareea este cauzata de paraziti sau de o infectie bacteriana si este nevoie in acest caz de investigatii.

Ce sa mananci cand ai diaree

Cand ai diaree mananca banane, orez, sos de mere, paine prajita, cartofi, unt de arahide, pui, curcan sau iaurt.

Diareea ar trebui sa dispara in cateva zile fara tratament. Pana cand te simti mai bine, odihneste-te, bea suficiente lichide si ai grija ce mananci.

Cand ai diaree bea lichide multe pentru a te mentine hidratat.

Ce sa nu mananci cand ai diaree

Cand ai diaree, evita alimentele grase sau prajite, fructele si legumele crude, mancarurile picante, bauturile cofeinizate, precum cafeaua si sifonul, fasolea, varza.

De cele mai multe ori diareea nu trebuie tratata. Dar unele medicamente fara prescriptie medicala va pot ajuta sa va simtiti mai bine.

Citeste si: Diareea la copii. Cauze, simptome, prevenire. Ghid complet pentru parinti

Ce medicamente sunt bune pentru diaree

Doua tipuri de medicamente amelioreaza diareea. Loperamida (Imodium) incetineste miscarea alimentelor prin intestine, ceea ce va permite corpului sa absoarba mai mult lichid.

Subsalicilatul de bismut (Kaopectate, Pepto-Bismol) echilibreaza modul in care fluidul se misca prin tractul digestiv.

Ce investigatii sa faci cand ai diaree

Cand ai diaree ar trebui sa faci o analiza a scaunului si analize de sange.

Daca medicul crede ca un anumit aliment iti cauzeaza problema, el iti poate cere sa stai departe de acel produs pentru o vreme. Cea mai buna modalitate prin care medicul isi da seama ce cauzeaza diareea este sa primeasca raspunsuri clare la toate intrebarile puse in timpul consultului.

Imagine de Anastasia Gepp de la Pixabay

Exit mobile version