Probabil dupa o zi incarcata la birou tanzesti sa-ti faci un dus fierbinte sis a te bagi in pat. Cu toate astea ar trebui sa iei in calcul si beneficiile dusului rece.
Majoritatea oamenilor deschid robinetul dusului pana la capat pentru a simti apa calda pe tot corpul, insa nu ar trebui sa faci si tu asta de fiecare data.
Cercetarile arata ca atat dusurile calde, cat si cele reci au beneficii pentru sanatate de care ar trebui sa fiti constienti.
Citeste si: Cum sa cresti rapid nivelul energiei. Nici cafeaua nu-si face atat de repede efectul!
Beneficiile dusului rece pentru un corp frumos
Beneficiile dusului rece sunt numeroase pentru cei care fac miscare. Un dus rece te trezeste, iti creste circulatia sangelui, iti reduce durerea musculara dupa un antrenament si te ajuta sa slabesti.
Unele celule adipoase, cum ar fi grasimea bruna, pot genera caldura cand corpul tau este expus la conditii de frig sau cand suporta un dus rece. Acest lucru duce la ardere de grasimi si astfel tu te poti alege cu cativa centimetri in minus pe coapse.
De asemenea, se spune ca dusul rece iti calmeaza mancarimea pielii si da stralucire parului si pielii tale. In plus, apa rece, spre deosebire de apa fierbinte, nu usuca stratul de sebum, o bariera lubrifiata naturala, care ofera protectie pielii si parului.
Te mai poate interesa: 9 beneficii ale dusurilor reci. Cum te ajuta dusurile scotiene sa slabesti si sa ai un par mai frumos
Cand sa nu faci dus rece
Este posibil ca dusurile reci sa nu fie o idee buna daca esti bolnav. Initial, temperatura rece ar putea fi prea dura pentru sistemul imunitar.
Persoanele diagnosticate cu boli de inima sau cu risc de boli de inima nu ar trebui sa faca dusuri reci.
Helene Glassberg, profesor de la Facultatea de Medicina Perelman, spune ca expunerea brusca la apa rece determina restrangerea vaselor de sange, determina respiratia profunda, determina rata cardiaca si tensiunea arteriala sa creasca si acest lucru ar putea fi un stresor asupra inimii.