Sfatulparintilor.ro

Beneficiile catinei. Miracolul din natura pentru trup si minte

Beneficiile catinei - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - berry-2705009_1280

Beneficiile catinei pentru sanatate sunt numeroase si cunoscute de multi ani. Frunzele, florile si fructele sunt folosite pentru a face medicamente.

Frunzele si florile de catina sunt utilizate pentru tratarea artritei, a ulcerelor gastrointestinale, a guta si a eruptiilor cutanate cauzate de boli infectioase, cum ar fi rujeola.

Un ceai care contine frunze de catina este folosit ca sursa de vitamine, antioxidanti, proteine, acizi grasi si minerale; pentru imbunatatirea tensiunii arteriale si scaderea colesterolului; prevenirea si controlul bolilor vaselor de sange; si cresterea imunitatii.

Boabele de catina sunt utilizate pentru prevenirea infectiilor, imbunatatirea vederii si incetinirea procesului de imbatranire.

Citeste si: Ce boli vindeca catina

Beneficiile catinei – ce afectiuni trateaza „ginsengul romanesc”

Uleiul de seminte sau boabe este folosit ca expectorant pentru slabirea flegmei; pentru tratarea astmului, tulburari cardiace, inclusiv dureri in piept (angina) si colesterol ridicat. Printre beneficiile catinei se numara si prevenirea bolii vaselor de sange, dar si ca antioxidant.

Uleiul de catina este utilizat si pentru incetinirea declinului abilitatilor de gandire cu varsta; reducerea bolilor cauzate de cancer, precum si limitarea toxicitatii tratamentului impotriva cancerului chimic (chimioterapie).

Te mai poate interesa: Ce boli vindeca catina cu miere

Beneficiile catinei in tratarea bolilor intestinale sau hepatice

Catina intareste sistemul imunitar, trateaza boli stomacale si intestinale, inclusiv ulcerelor si esofagitei de reflux.

Beneficiile catinei asupra sistemului hepatic sunt legate de continutul ridicat de grasimi sanatoase, vitamina E si carotenoizi.

Unii oameni aplica fructe de catina, concentrat de boabe si ulei de boabe sau seminte direct pe piele pentru prevenirea arsurilor solare, pentru tratarea daunelor provocate de radiatii din raze X si arsuri solare sau pentru vindecarea ranilor, inclusiv escare, arsuri si taieturi.

Catina se foloseste si pentru acnee, dermatita, piele uscata, eczeme, ulcere ale pielii si modificari ale culorii pielii dupa nastere.

In alimentatie, fructele de catina sunt folosite pentru a face jeleuri, sucuri, piureuri si sosuri. Catina este utilizata in produse cosmetice si anti-imbatranire.

Imagine de MixailMixail de la Pixabay

Exit mobile version