Sfatulparintilor.ro

Aceste SIMPTOME iti arata ca esti mai STRESAT decat crezi. Tu cate bifezi din lista?

Aceste SIMPTOME iti arata ca esti mai STRESAT - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - time-1528627_1920

Majoritatea oamenilor cred ca stresul este o chestiune destul de clara si ca, daca il induri, il vei cunoaste fara umbra de indoial. Din pacate, acest lucru este departe de adevar.

In schimb, uneori, putem arata semnele noastre de stres prin corpul nostru si sa interpretam gresit stresul ca pe o boala. In realitate, corpul nostru isi arata stresul prin diferite simptome fizice. Si daca ce urmeaza iti va arata ceva la tine, este posibil sa ai o afectiune de stres, mai degraba decat o boala reala. Ca intotdeauna, cel mai bine este sa te adresezi medicului tau daca urmatoarele suna de parca esti chiar tu.

1. Experimentezi „ceata pe creier” si iti face viata de zi cu zi imposibila.

Cand experimentezi „ceata pe creier”, s-ar putea sa crezi ca esti doar uituc. Cu toate acestea, atunci cand este atins punctul in care viata de zi cu zi este afectata, devine o problema. Daca se intampla acest lucru, este posibil sa fii stresat la maxim.

2. Ai dezvoltat halucinații auditive si verbale.

Potrivit cercetatorilor de la Universitatea din Viena si Universitatea din Dunham, halucinatiile verbale sunt legate de niveluri ridicate de anxietate. Daca auzi voci ciudate care spun o multime de lucruri, este probabil legat de factorii de stres majori, daca acesta este cazul, este probabil stres.

3. Ai in mod constant probleme de alergie.

In perioadele de stres, este posibil sa simti ca apar mai multe atacuri alergice si, la randul lor, sa le tratezi ca „doar ca pe niste alergii.” Cu toate acestea, atunci cand suferi in mod constant probleme alergice, poti fi extrem de stresat.

Citeste si: Cum sa scapi de stres in 6 secunde. Punctul 4 te va uimi!

4. Greutatea ta fluctueaza.

Fie in sus, fie in jos, atunci cand te confrunti cu fluctuatii ciudate de greutate si, de asemenea, modificari dietetice din senin, stresul este probabil cauza. Scoala de medicina Harvard spune ca stresul pe termen scurt ne opreste dorinta de a manca si il poate creste in functie de hormonii de stres declansati.

5. Nivelurile tale de energie au scazut.

Datorita faptului ca activitatea neuronala a creierului nostru devine excesiva atunci cand suntem stresati, ritmul cardiac creste, determinand obosirea mai rapida a corpului nostru. Acest lucru este valabil mai ales daca creierul nostru ramane in acest modul.

6. Oftezi regulat.

Cercetatorii din Stanford au descoperit in 2016 ca suspinam de aproximativ o duzina de ori pe ora si se intampla deoarece creierul nostru elibereaza un flux de neuropeptide ce declanseaza o eliberare emotionala. Atunci cand suntem stresati in mod constant, este posibil sa ne confruntam cu suspine mai dese.

Nu rata nici: 9 tehnici eficiente de combatere a stresului si de prevenire a cancerului

7. Scapi lucruri … .. frecvent.

Stresul provoacă distragerea atentiei, ceea ce ne poate determina sa nu fim atenti atunci cand ar trebui. Poti scapa lucruri din mana sau te poti confrunta cu accidente mai frecvente.

8. Probleme de piele.

Este pielea mai uscata sau mai uleioasa decat de obicei? Te confrunti cu eruptii cutanate mai regulat decat de obicei? Mark Mummert de la Centrul de Stiinte de Sanatate al Universitatii din North Texas afirma ca in perioadele de stres, corpul nostru va elibera mai multi hormoni decat de obicei. Acest lucru face ca ranile fizice sa se vindece mai lent, iar pielea noastra sa fluctueze textura mai rapid.

Nu rata nici: 7 beneficii ale stresului

9. Ai pofta de a juca la pariuri.

De la razuirea biletelor de loterie pana la frecventarea unui cazinou, cei care sunt mai predispusi la jocuri de noroc sunt de obicei destul de stresati. Know the Odds, un organism national american non-profit dedicat raspandirii gradului de constientizare a dependentei de jocuri de noroc, spune ca stresul este un factor principal al bolii.

Imagine de Susann Mielke de la Pixabay

Exit mobile version