Sfatulparintilor.ro

6 greseli frecvente pe care le fac oamenii care se considera sanatosi

greseli frecvente oameni sanatosi - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - snack-5002686_1920

Despre oamenii care sunt mai putin sanatosi se spune ca au facut alegeri gresite in viata. Insa nici cei sanatosi nu sunt feriti de erori.

Iata 6 greseli frecvente pe care le fac oamenii care se cred sanatosi.

1. Nu citesc cum trebuie etichetele produselor

Daca pentru tine citirea etichetelor alimentelor inseamna sa te uiti la tabelul nutritional (cate calorii, grasimi, carbohidrati sau proteine contine un anumit produs), afla ca gresesti. Cea mai importanta parte a etichetei sunt ingredientele. Ele ne spun, de fapt, ce contine alimentul respectiv. Iar aceste informatii sunt mult mai importante decat continutul de calorii si grasimi. Trebuie sa stii daca ingredientele sunt naturale sau procesate, daca contin chimicale si aditivi etc. In plus, daca nu poti pronunta un anume ingredient sau nu stii ce inseamna, cu siguranta nici corpul tau nu va sti cum sa-l proceseze.

2. Consuma zaharuri „naturale, organice”

Pentru ca zaharurile sa capete o fata cat mai prietenoasa, producatorii au adus pe piata denumiri si preparate care sa-ti ia ochii. Asa se face ca au aparut zaharul din trestie organica, zahar din nuca de cocos, agave, miere etc. Ele nu sunt altceva decat zaharuri, indiferent de denumirea si provenienta lor si ar trebui consumate cu precautie, intrucat vor ridica nivelul glicemiei, vor dezechilibra corpul, vor creste dependenta de dulce. Poti incerca stevia organica lichida sau poti consuma o mana de stafide pentru a-ti potoli pofta de dulciuri. Stafidele contin triptofan, un aminoacid important pentru functionarea creierului.

Citeste si: 5 greseli pe care le fac oamenii sanatosi

3. Merg la petreceri infometati

Cel mai rau lucru pe care il poti face este sa te prezinti la o petrecere infometat. O burta goala te va trimite direct la farfuria cu branzeturi si rontanele sau alte alimente prajite. Ca sa nu cazi prada tentatiei, mananca intotdeauna inainte sa iesi, astfel incat sa poti refuza politicos un fel de mancare nesanatos.

4. Merg la petreceri cu mana goala

In felul acesta te asiguri ca poti gusta ceva sanatos, in cazul in care nu gasesti nimic pe gustul tau la petrecerea respectiva. In plus, gazda se va bucura ca n-ai venit cu mana goala, iar ceilalti te pot felicita pentru minunatul preparat pe care l-ai adus.

5. Nu pun intrebari

Daca esti obisnuit cu mancarea sanatoasa, nu te sfii sa pui intrebari cand mergi la restaurant. Desi in meniu pot fi denumiri de preparate vegane sau vegetariene, ele pot fi facute cu uleiuri nesanatoase, de exemplu. Sau au un continut ridicat de zahar si sare. Altele pot avea sosuri din ingrediente nesanatoase si cu chimicale procesate. Pune intrebari in legatura cu prepararea respectivelor produse si alege-le pe cele care ti se potrivesc cel mai bine. Sau poti cere sa ti se pregateasca intr-un anume fel preparatul pe care l-ai ales tu.

Nu rata nici: 3 greseli pe care le fac oamenii care vor sa slabeasca

6. Se ingrijoreaza despre parerea celorlalti

Multi oameni renunta la regimul alimentar cand sunt in societate, de teama ca ceilalti sa nu-i judece. Este important sa ramai consecvent principiilor si valorilor tale, indiferent de anturajul in care te afli. In plus, poti deveni un bun exemplu pentru ceilalti.

Imagine de Skica911 de la Pixabay

Exit mobile version