Sfatulparintilor.ro

5 preconcepții despre implantul dentar. Ce este adevărat și ce este fals?

preconcepții despre implantul dentar

Necesitatea unui implant dentar apare atunci când trebuie să înlocuim un dinte în locul unde a avut loc o extracție ori rădăcina dintelui anterior a fost complet compromisă. Există încă mulți pacienți care se tem de această procedură, din motive de cele mai multe ori nefondate. Medicul stomatolog Sorina Stroe, asistent universitar doctor, ne spune care sunt cele mai des întâlnite preconcepții despre implantul dentar și care sunt adevărate și care false.
 

Oamenii din jurul tău observă că ai implant dentar – FALS

„Implantul dentar poate reprezenta o provocare pentru medicul stomatolog atunci când vorbim de zona estetică frontală, adică zona dinților din față, care este expusă complet vederii. Ne dorim un rezultat perfect natural și imperceptibil ca diferență față de dinții naturali alăturați și putem obține acest lucru atât timp cât respectăm un protocol bine pus la punct, utilizăm materiale și tehnologie de cea mai bună calitate. Deci, nu sunt motive de îngrijorare că cei din jur vor observa că ai implant. În plus, nu trebuie comparat ochiul critic al practicianului cu cel al restului oamenilor care nu au viziuni atât de elaborate și perfecționiste asupra esteticii dentare. Pe măsură ce ne îndreptăm spre zona laterală, adică spre dinții din spate, gradul de dificultate scade din ce în ce mai mult și reușita unui rezultat natural este mai ușor garantată”, declară medicul stomatolog Sorina Stroe (MG Dental).

Ce trebuie să faci după un implant dentar. Acționează IMEDIAT ca să nu ai complicații!

Implanturile nu sunt de durată – FALS

„Atât timp cât respectăm cu rigurozitate un protocol corect, de la selecția cazului și a pacientului până la pașii propriu-ziși de inserare și încărcare a unui implant, folosim produse de calitate și suntem mereu la curent cu cele mai noi tehnologii, nu are de ce să meargă nimic prost. Statisticile ne arată că un implant rezistă, în medie, 10 ani. Asta nu înseamnă însă că, după 10 ani, e obligatoriu să apară probleme sau să fim nevoiți să schimbăm implantul. Sunt implanturi care arată foarte bine și după 20 de ani sau chiar mai mult.

Tehnologia face ca implanturile să fie din ce în ce mai bine asimilate din primele câteva săptămâni și pentru termene lungi și foarte lungi, ele respectând din ce în ce mai mult anatomia și biologia corpului uman.
Aș vrea să subliniez totuși și faptul că responsabilitatea nu cade doar pe umerii dentistului, un rol extrem de important avându-l și pacientul, igiena și coștiinciozitatea nu care acesta se prezintă la controalele periodice sau la apariția celui mai mic semn de îngrijorare”, adaugă medicul stomatolog Sorina Stroe.

Poți avea implant dentar într-o zi – ADEVĂRAT

„Etapa chirurgicală de inserare a unui implant se poate desfășura într-o singură ședință. Dacă cantitatea osoasă nu este suficientă, se practică metode de augmentare osoasă, iar dacă nu avem os suficient pentru a putea avea o stabilitate primară corectă, vom alege să temporizăm inserarea implantului, în funcție de indicația cazului respectiv, pentru 4-6-8 luni, astfel apărând o a doua etapă chirurgicală, însă inserarea implantului ulterior tot într-o singură ședință se va desfășura”, explică medicul stomatolog Sorina Stroe (MG Dental).

Implanturile dentare nu mai au sens la bătrânețe – FALS

„Confortul nu are vârstă. De ce ne-am mulțumi cu o proteză mobilă când putem avea dinți ficși? Vom avea rezultate bune la orice vârstă atât timp cât respectăm protocolul optim chirurgical și protetic și alegem implantul potrivit pentru cazul nostru, iar pacientul, chiar dacă suferă de anumite afecțiuni, le controlează prin tratament și monitorizare.
Frumusețea evoluției științei stă cel mai mult în predictibilitate. Și, atunci când știm exact ce facem, cele mai frecvente surprize vor fi cele plăcute.
În realitate, există foarte puține contraindicații absolute pentru implanturile dentare și, cu siguranță, vârsta nu se numără printre acestea.
Exemple de contraindicații ar fi infecțiile locale pe care nu avem control să le putem îndepărta complet în cazul implanturilor postextracționale, pacienți imunodeprimați, pacienți cu Hepatita C sau HIV, diabetici necontrolați cu variații mari de hipo-hiper glicemie, igiena deficitară sau pacienții necooperanți”, spune medicul stomatolog Sorina Stroe (MG Dental).

Implant dentar. Mituri despre implantul dentar. Ce trebuie sa stii despre Implantul dentar 100% din ceramica

Intervenția este dureroasă și riscantă – FALS

 „Îmi place mereu să fac o statistică în rândul pacienților mei, întrebându-i ce li s-a părut mai deranjant: extracția sau implantul. Deși mulți zic că niciuna, în general ponderea este mult mai mare în rândul celor ce găsesc intervenția de inserare a implantului dentar mai simplă decât s-au așteptat și nedureroasă. Mai mult decât înțepătura resimțită în momentul anesteziei, intervenția nu doare. Postoperator se poate resimți o jenă, dar totul se ține sub control cu reteta de antibiotic și antiinflamatoare”, încheie Dr. Sorina Stroe.

Exit mobile version