Sfatulparintilor.ro

5 mesaje pe care ti le transmit picioarele

mesaje pe care ti le transmit picioarele - SFATULPARINTILOR.RO - PIXABAY_COM - feet-931921_1920

De cele mai multe ori, picioarele noastre sunt „ascunse” in timp ce noi ne vedem de lucrurile pe care le avem de rezolvat. Daca insa picioarele ar putea vorbi, ar avea o multime de comentarii de facut, iar unele dintre ele nu ar fi deloc placute. Iata 5 mesaje pe care ti le transmit picioarele, pe care tu nu le-ai luat pana acum in seama.

1. Bataturi

Unele dintre cele mai comune probleme ale picioarelor sunt bataturile care sunt cauzate de incaltarile prea strampte sau cu tocuri prea inalte, purtate de prea multe ori. Bataturile pot fi eliminate, adesea fara durere, urmandu-se urmatoarea procedura:

– tine picioarele in apa calda timp de 5-10 minute;

– poti adauga si cativa stropi de otet de cidru in cazul in care bataturile sunt groase si aspre;

– scoate picioarele din apa si cu, ajutorul unei pietre ponce, incepe sa freci batatura;

– mai baga picioarele din cand in cand in apa astfel incat batatura sa fie inmuiata;

– spala mainile si picioarele si repeta procesul (de cate ori este nevoie) cu piatra ponce pana cand batatura este inlaturata complet.

2. Picioare fara par

Poate ti se va parea surprinzator ca lipsa parului de pe picioare si degetele picioarelor poate indica o proasta circulatie a sangelui – inima nu poate pompa suficient sange in partea inferioara a corpului pentru a stimula cresterea parului. Daca te afli in aceasta situatie ar fi indicat sa mergi la medicul de familie care iti va oferi sfaturi specializate. Exista si solutii naturiste pe baza de ardei iute, scortisoara si ulei de peste care pot stimula circulatia sangelui in zona picioarelor.

3. Carcei

Durerosii carcei pot fi semnul ca esti deshidratat, ai o deficienta de minerale sau o combinatie a celor doua. Mineralele precum sodiu, potasiu si magneziu sunt esentiale pentru contractiile musculare si pentru sanatatea sistemului nervos, asa ca un dezechilibru din acest punct de vedere pot duce la carcei. Poate ca ar trebui sa iei in calcul luarea unor suplimente cu multiminerale sau sa cresti in dieta ta cantitatea de produse bogate in potasiu, precum bananele, cartofii si spanacul.

4. Monturi

Montul este o deformare a osului degetului mare si este, adesea, cauzat de incaltarile necorespunzatoare, artrita sau factori genetici. Monturile pot fi tratate in diferite moduri atat chirurgical cat si nonchirurgical prin purtarea unor pantofi speciali etc.

 

5. Piele uscata descuamata

O astfel de piele in special din zona degetelor si dintre degete este semnul unei potentiale infectii cu fungi. Descuamarea pielii este pierderea stratului superficial al pielii (epiderma) care devine uscat si se desprinde. Pana la consultul dermatologic, masurile de prevenire a problemelor includ folosirea cremelor hidratante, imbaierea mai rara si evitarea sapunurilor care usuca.

Imagine de tookapic de la Pixabay
Exit mobile version