Sfatulparintilor.ro

421.000 potentiale bacterii in casa ta. Sau 11 moduri de a evita imbolnavirea familiei

moduri de a evita imbolnavirea familiei

Different shaped colonies of bacteria, yeast and mold growing on agar plates from enviromental samples.

Toti ne dorim o familie sanatoasa si armonioasa. Sunt multe lucruri care ne impiedica sa ne bucuram de liniste si totusi, atat de putine de facut pentru ca problemele sa dispara. Iata ce ne recomanda, dr. Mehmet Oz, nimeni altul decat medicul promovat de Oprah Winfrey.

1. Pacaliti poftele cu apa.

Senzatiile de foame sau sete se formeaza in aceeasi regiune a hipotalamusului, iar cateodata e greu sa le deosebesti una de cealalta. Dati copilului un pahar cu apa inainte de a-i oferi o gustare. E posibil sa-i fie doar sete. Daca nu-i place apa plata, feliati un fruct intr-o carafa cu apa. Ii oferiti in acest fel o alternativa la sucurile din comert, care contin mult zahar.

2. Spalati-va pe maini ca un chirurg.

Germeni, virusi si bacterii se pot transmite printr-o simpla strangere de mana. Asa ca, primul lucru pe care trebuie sa-l faceti cand intrati in casa este sa va spalati cu sapun pe maini, pana la cot si pe sub unghii, timp de 15-20 de secunde.

3. Mancati cat mai multe mese impreuna.

Cele mai recente studii releva faptul ca mesele regulate in familie sunt benefice sanatatii, dar si relatiilor dintre membrii. Copiii care mananca des cu parintii sunt mai putin tentati de fast-fooduri, de bauturile acidulate si consuma mai multe fructe si legume, ceea ce inseamna un aport mare de vitamine si nutrienti si mai putine grasimi saturate. De asemenea, mesele in familie tin deschise caile de comunicare dintre membrii ei, ceea ce duce la consolidarea relatiilor dintre acestia.

Citeste si: Dusmanii din perne. Ce boli poti face atunci cand dormi si cum sa le previi

4. Alegeti medicul de familie potrivit.

Poate fi o munca de detectiv gasirea unui medic perfect pentru familia voastra. Nu raspundeti primului impuls, fie ca vi l-a recomandat un prieten sau un coleg, fie ca va este aproape de serviciu. De asemenea, optati pentru o persoana de varsta voastra sau, daca este posibil, chiar mai tanara. In acest fel il veti avea alaturi si la batranete, cand diagnosticarea poate fi facuta foarte usor, avandu-se in vedere faptul ca stie istoricul medical al familiei.

5. Nu intrati incaltati in casa.

Daca aveti obiceiul sa intrati in casa cu pantofii cu care umblati pe afara, ar fi bine sa renuntati. Potrivit unui studiu realizat la Universitatea din Arizona, pe pantofii de zi cu zi se aduna, in medie, 421.000 de bacterii. Asa ca cel mai bine e sa va descaltati la usa, sa intrati si apoi sa spalati pantofii.

6. Folositi un umidificator.

Aerul uscat afecteaza mucoasele, ceea ce conduce la raceli sau infectii in gat. La acestea se mai pot adauga deshidratarea pielii, craparea buzelor si chiar aparitia diverselor alergii.

Nu rata nici: Cu ce se curata igrasia. Cum sa stopezi aparitia ei!

7. Faceti exercitii de stretching.

Flexibilitatea va ajuta la multe activitati zilnice, de la simplul legat al siretelor de la pantofi, pana la alergatul dupa autobuz. Stretchingul va imbunatateste circulatia sangelui si, in plus, previne anchilozarea la batranete.

8. Folositi crema de protectie solara.

Indiferent ca va duceti la piata sau la serviciu, nu iesiti in soare fara sa va dati cu crema de protectie. Cand mergeti sa cumparati produsul, alegeti-l pe cel care va protejeaza atat impotriva ultravioletelor, cat si impotriva arsurilor solare.

9. Obisnuiti-va sa daruiti.

Ultimele cercetari releva faptul ca speranta de viata este marita in cazul persoanelor care obisnuiesc sa faca munca de voluntariat in folosul comunitatii sau sa faca acte caritabile, datorita cresterii nivelului de satisfactie personala. De asemenea, s-a constatat ca respectivele persoane aveau mai putine sanse sa sufere de depresii.

10. Mancati din farfurii mai mici.

Studii recente au relevat faptul ca, mancand din farfurii sau boluri mai mari, automat mancati mai mult. Cu totii avem tendinta de a umple farfuria cand ne pregatim de masa. Cumparand farfurii mai mici, creierul va fi pacalit si astfel veti manca mai putin fara sa va ganditi prea mult la asta.

11. Aveti grija si de animalul de companie.

Asa cum sunteti atenti cu alimentatia voastra si a copiilor vostri, trebuie sa aveti grija si de animalul de companie. Spre exemplu, 50 la suta dintre catei dezvolta cancer dupa implinirea varstei de 10 ani,  iar una dintre principalele cauze este mancarea procesata chimic. Daca animalul vostru de companie se imbolnaveste, veti suferi cu totii, iar acest lucru nu face bine sanatatii familiei.

Foto

Exit mobile version