Sfatulparintilor.ro

Trezirea spirituală și pierderea identității. De ce simți că nu mai știi cine ești

pierderea identității

Unul dintre elementele care caracterizează deseori o trezire spirituală este pierderea identității. Oamenii simt că nu mai știu cine sunt, iar asta este înfricoșător pentru mulți dintre ei.

De ce ne pierdem vechea identitate atunci când ne trezim spiritual?

Unul dintre motive este acela că atunci când sufletul tău declanșează trezirea spirituală, începi să eliberezi (precum își leapădă șarpele pielea) tot ce este rigid/ inflexibil în tine.

În procesul Ascensiunii ființa ta „se mută” la niveluri tot mai înalte de vibrație și la acele niveluri nu este loc pentru lipsă de flexibilitate; cu cât urci mai mult ca nivel de vibrație, cu atât ești mai flexibil, cu atât mai mult ești dispus să curgi cu fluxul. De aceea sunt „sfărâmate” toate acele aspecte care sunt inflexibile în interiorul tău și în viața ta. Și vechea ta identitate este unul dintre aceste elemente rigide, ceea ce crede mintea ta că ești tu.

Ceea ce se întâmplă este că sistemul tău este bombardat cu energii ce conțin informații de vibrație înaltă și pe măsură ce integrezi mai multe astfel de energii în corpul tău fizic, se sparg rând pe rând blocajele din interiorul tău (inclusiv din mintea ta), se sfărâmă tot ce este rigid.

Al doilea motiv pentru care ne pierdem vechea identitate atunci când ne trezim spiritual este acela că începem să conștientizăm adevăruri mai profunde legate de cine suntem noi cu adevărat. Începem să eliberăm strat după strat tot ce nu ne reprezintă, ce nu este adevărul nostru și de asemenea, începem să ne conectăm mai mult cu inima noastră, cu sufletul nostru. Așa ajungem să ne conectăm mai profund cu propriile adevăruri. Cu cât ne conectăm mai mult cu propriile adevăruri, cu atât mai puțin avem nevoie de construcțiile minții pe baza cărora funcționam în trecut.

Pe măsură ce avansezi ca nivel de vibrație constați că tu te schimbi continuu, evoluezi continuu și ca atare, nu ai nevoie să te mai agați de o identitate anume; e o experiență ciudată la început, dar cu timpul te înveți să funcționezi așa.

Cele 5 schimbări principale care apar după trezirea spirituală

Cum arată „pierderea identității”?

Poate că unii dintre voi treceți prin așa ceva chiar acum, dar nu sunteți siguri că este vorba despre asta, așa că o să vă dau mai multe detalii, ca să vă dați seama dacă aveți de-a face cu o „pierdere a identității” care reprezintă un semn al trezirii spirituale sau nu.

Iată câteva semne care descriu acest gen de pierdere a identității:

*Te simți complet pierdut, te simți străin în viața ta

Când se prăbușește tot ce credeai că ești tu, tot ce credeai că vrei tu pentru viața ta, este firesc să te simți pierdut. Tu te-ai considerat ani sau decenii ca fiind o anumită persoană, ai crezut că te definesc personalitatea ta, familia ta, statutul tău social/ studiile/ diplomele/ funcțiile/ titlurile/ banii, etc; ai construit această identitate a ta de-a lungul anilor, ai investit timp, energie, bani, etc ca să ajungi „cineva” și brusc, simți că nimic din toate astea nu te mai definește, că ești parcă dintr-un alt film. În aceste condiții e firesc să te simți pierdut în propria viață.

*Simți anxietate sau o stare de neliniște/ agitație

Unul dintre principalele scopuri ale vechii tale identități era să-ți dea iluzia unei stabilități pe termen lung, iluzia că lucrurile nu se schimbă în timp, că anumite lucruri sunt pentru totdeauna.

Noi știm că asta este o doar iluzie, că totul este într-o continuă schimbare. Și când toate acele lucruri care te defineau în trecut se prăbușesc, când simți că niciunul dintre ele nu te mai definește și că nu știi de fapt ce te definește, este firesc să apară acea anxietate. Te simți extrem de vulnerabil constatând cât de mult se poate schimba tot ce ai crezut a fi stabil/ permanent.

*Perspectiva ta asupra lumii și vieții se schimba radical peste noapte.

Este posibil să se schimbe personalitatea ta, concepțiile tale, adevărurile tale, dorințele tale, valorile tale, prioritățile tale.

*Nu mai știi cine ești.

Acesta este lucrul pe care mi-l spun cel mai des clienții care trec printr-o pierdere a identității: „Pur și simplu nu mai știu cine sunt”.

Știi clar că nu mai ești Vechiul tu, dar nu știi cine ești.

*Nu te mai definești pe tine însuți în baza unor „etichete”, ca în trecut.

După ce vechea ta identitate se prăbușește și începi să te înțelegi mai bine pe tine însuți, simți că nu mai ești dispus să o iei de la capăt și să te mai definești pe baza unor lucruri exterioare. Te simți „limitat” de aceste elemente/ etichete, opui rezistență la a te mai lăsa definit de ele, fiindcă simți că ești mai mult decât atât.

De exemplu, nu te mai prezinți ca fiind avocat, doctor sau orice astfel de „etichetă” cu care te identificai în trecut (aspect care era atât de important pentru tine), nu mai simți că meseria ta te definește pe tine, ca ființă, ci că este doar un aspect din multele aspecte care, adunate, alcătuiesc ființa care ești tu.

*Experimentezi o agitație temporară a minții, sporovăiala minții pare mai intensă ca înainte.

Atunci când identitatea ta se prăbușește mintea ta intră în panică, pentru că acea identitate era ceea ce știa ea, era „normalul” său. Mintea ta era obișnuită să funcționeze în limitele acelei construcții mentale, iar dacă ea se dezmembrează, mintea caută o altă construcție mentală similară pe care să se fixeze. Mintea ta este atât de agitată pentru că ea caută o „soluție” la ceea ce percepe ca fiind „o problemă”.

10 semne ca ai intalnit pe cineva din aceeasi familie spirituala

Ce faci când experimentezi o pierdere a identității?

1.Permiteți vechii identități să se ducă, nu vă mai agățați de ea!

Nu mai încercați să o „resuscitați”, lăsați-o să „moară”! Conștientizați că ceea ce se întâmplă are un rost, că este spre Binele vostru cel mai Înalt.

Când aveți momente în care intrați în panică puneți-vă mâinile pe chakra inimii, închideți ochii, respirați profund și eventual puteți spune o mantră de genul „Permit vechii mele identități să se dizolve. O eliberez”.

2.Învățați-vă cu schimbarea, învățați să vă simțiți confortabil în perioadele de schimbare.

La început e mai dificil, pentru că am funcționat foarte mult timp prinși în niște construcții mentale rigide, însă cu timpul ne e din ce în ce mai ușor, ne obișnuim cu ideea că totul e într-o continuă schimbare. Viața înseamnă o continuă mișcare, natura e într-o continuă mișcare, există niște cicluri ale schimbării pe care noi nu le putem opri, oricât am încerca.

Frica de schimbare vine de obicei dintr-o trauma nevindecată a copilului interior. Și te vei simți mult mai confortabil în ceea ce privește schimbarea odată ce vei vindeca acea traumă.

3. Concentrează-te pe semne!

Când treci printr-o pierdere a identității și te simți pierdut/ confuz, când nu știi ce să faci, nu este de dorit să iei niște decizii rapide. Dacă tu ești într-o criză de pierdere a identității și te grăbești să iei niște decizii importante, s-ar putea ca acestea să nu fie unele benefice, fiindcă tu ești tulburat. Ca atare, fii atent la semnele și sincronicitățile pe care Viața ți le trimite și urmează acele semne.

Puteți comunica fie cu Dumnezeu, fie cu ghizii voștri spirituali, fie cu sufletul vostru, după cum simțiți potrivit pentru voi și puteți să cereți ghidare la modul „Doamne, treaba stă așa: nu mai știu cine sunt, nu mai știu ce să fac. În starea în care sunt nu vreau să iau decizii pripite, așa încât te rog să mă ghidezi, să-mi dai niște semne clare; arată-mi încotro să o iau!”.

4.Nu vă lăsați influențați de presiunile pe care le fac alții asupra voastră.

O mulțime de oameni cu care am lucrat îmi spun că pe lângă starea de tulburare pe care o experimentează ca urmare a pierderii identității, ceea ce face ca lucrurile să fie și mai dificil de suportat sunt presiunile pe care le fac asupra lor cei apropiați.

Când tu treci printr-o pierdere a identității, evident că cei din jur observă că se întâmplă ceva cu tine, că nu mai ești tu, cel pe care îl știau și asta îi face să-și proiecteze propria frică asupra ta, iar efectul este că tu experimentezi și mai multă anxietate/ confuzie, te simți și mai vulnerabil.

„Nici nu mai știu cine ești! Nu te mai recunosc, parcă ești alt om!” – asta li se spune des celor care trec printr-o pierdere a identității, iar tonul este unul acuzator.

Nu vă lăsați influențați de aceste proiecții! Oamenii apropiați nu știu prin ce treceți, nu știu ce înseamnă o pierdere a identității, nu înțeleg că treceți printr-o experiență spirituală profundă. Luați-vă timp ca să treceți în ritmul vostru prin această fază a evoluției voastre spirituale.

5. Conectați-vă la un nivel mai profund cu ghidarea interioară.

Când îți pierzi vechea identitate, când nu mai știi cine ești și ce vrei, când nu te mai poți baza pe niciunul dintre lucrurile pe care te bazai în trecut, îți mai rămâne un singur lucru pe care știi că te poți baza: ghidarea interioară. Inima ta este portalul prin care comunici tot timpul cu tine sufletul tău, Sinele tău Superior, Divinitatea. (Christina Lopes)

Sursa: https://www.facebook.com/dan.mihaela.503

Imagine de Gerd Altmann de la Pixabay

Exit mobile version