Sfatulparintilor.ro

Cum sa-ti incarci bateriile pentru noul an! Afla ce ai de facut

Cum sa-ti incarci bateriile pentru noul an - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - tired-7292553_1920

Iata cateva strategii simple si surprinzatoare care sa te ajute sa te incarci cu energie pozitiv mental si fizic si sa fii pregatit pentru anul ce abia a inceput.

Scopul: Mai putine scaderi ale atentiei si alertei

Ce sa faci: Inlocuieste becurile incandescente din sufragerie cu leduri.

De ce functioneaza: Ai aflat deja ca lumina albastra inainte de a merge la culcare te impiedica sa dormi. Insa poate fi o alegere ideala in timpul zilei, pentru a te tine in priza. Lumina albastra imbunatateste starea de alerta, atentia si performanta potrivit unor cercetari poublicate in Sleep. Lumina naturala a soarelui este cea mai buna sursa de imbunatatire a nivelului energetic explica autorul studiului Shadab Rahman, medic, specialist in somn si in tulburarile circadiene la Brigham and Women’s Hospital in Boston. Insa daca petreci prea putine ore afara, becurile led sunt mult mai bune decat becurile normale. Nu uita sa stingi aceste becuri cu doua ore inainte de a merge la culcare, iar in dormitor evita sa le montezi.

Cum sa te protejezi de vampirii energetici. Informatii UTILE ca sa-ti echilibrezi nivelul energiei

Scopul: Sa te trezesti mai fericit si sa-ti pastrezi starea aceasta de spirit toata ziua

Ce sa faci: Concentreaza-te pe somnul de buna calitate.

De ce functioneaza: O noapte de nesomn iti ofera o stare de spirit mai buna comparativ cu un somn scurt insa neintrerupt, sustin oamenii de stiinta. Participantii care erau treziti din ora in ora au raportat o reducere semnificativa in ceea ce priveste starea de spirit in ziua urmatoare comparativ cu subiectii care au mers mai tarziu in pat insa au avut un somn neintrerupt. Analizand undele cerebrale ale participantilor, cercetatorii au descoperit ca somnul fragmentat are mai putin unde lente „care sunt esentiale pentru somnul profund ce te ajuta sa te simti odihnit atunci cand te trezesti”, sustine autorul studiului Patrick Finan, profesor asistent in psihiatrie si stiinte comportamentale la Johns Hopkins Medicine, in Baltimore. „Probabil ca nu te forteaza nimeni sa te trezesti din ora in ora insa orice tip de intrerupere – insomnie, apnee de somn, nevoia de a merge des la baie, un partener care sforaie – pot avea efecte similare. Mergi la medicul de familie pentru a rezolva cauza pentru care te trezesti in miez de noapte astfel incat sa poti beneficia de somn neintrerupt”.

Scopul: Ridica nivelul energetic

Ce sa faci: Fa sport.

De ce functioneaza: Sportul creste nivelul energetic, chiar si o repriza scurta de exercitii fizice –20 de minute de sport, la intensitate scazuta, de trei ori pe saptamana – aduce beneficii. Cercetatorii de la Universitatea Georgia au rugat cativa sedentari sa faca exact acest lucru (sa pedaleze timp de 20 de minute pe biciclete medicinale) si au descoperit ca nivelul lor energetic a crescut cu 20% si totodata oboseau mai greu.

Scopul: Sa fii mai fericit

Ce sa faci: Imbunatateste-ti sanatatea financiara.

De ce functioneaza: Insecuritatea financiara poate face pe oricine sa se simta nefericit. 72% dintre oameni se simt stresati, cel putin o data in viata, in legatura cu bani si 26% din totalitatea gandurilor care trec prin capul unui om au legatura cu banii, sustine un sondaj din 2014 realizat de catre American Psychological Association. Un alt sondaj, la care au raspuns peste 60.000 de australieni, a scos la iveala faptul ca finantele sunt unul dintre cei trei factori din „triungiul de aur al fericirii” alaturi de un scop in viata si relatii pline de satisfactie. Ceea ce inseamna ca pentu a fi fericit poti incepe prin a reduce grijile in legatura cu banii.

Esti lipsit de energie? 6 solutii pentru a-ti recapata vigoarea

Scopul: Sa fii mai creativ

Ce sa faci: Sa percepi viata diferit fata de cum o faci in prezent.

De ce functioneaza: Cercetarile au aratat ca atunci cand te lasi absorbit de noi culturi devii mai creativ. „Uneori observarea modului in care diverse persoane privesc acelasi obiect iti poate da o flexibilitate in gandire”, explica Adam Galinsky, profesor la Columbia Business School, in New York, care a studiat legatura dintre timpul petrecut peste hotare si creativitatea. (Exemplul sau: Poate ca ai aflat ca in China este un semn de politete sa nu mananci totul din farfurie – trasmitandu-i in acest fel cu gratie gazdei tale ca ti-a oferit suficienta mancare. In schimb, in Marea Britanie este lipsit de politete sa faci asta intrucat se considera ca nu ti-a placut mancarea). Tocmai de aceea, Galinsky recomanda sa petreci o zi alaturi de vecinul care provione dintr-o cultura diferita, ori sa mananci la un restaurat diferit, sa explorezi magazinele, cu alte cuvinte sa joci rolul unui turist venit in orasul tau.

Sursa: oprah.com

Imagine de Mohamed Hassan de la Pixabay

Exit mobile version