Ca si frunzele de dafin, frunzele de salvie au puteri uluitoare. De aceea ele sunt recomandate in ritualurile de purificare ale casei. Frunzele de salvie sunt folosite des de triburile amerindiene, dar si de catre alte culturi.
Beneficii frunze de salvie
Iata care sunt beneficiile atunci cand arzi zilnic frunze de salvie.
1. Purificarea spatiului / obiectelor
Salvia are proprietati antimicrobiene si antibacteriene, in special salvia alba. Atunci cand arzi frunze de salvie purifici spatiul de energii negative, agenti patogeni si, totodata, scapi de insectele nedorite. De asemenea, salvia alba tujona, un compus din clasa cetonelor asemanator mentolului care este folosit in practicile spirituale pentru cresterea constientizarea. Un spatiu in care s-a ars salvie este ideal pentru meditatii sau alte ritualuri spirituale.
Daca obisnuiesti sa cumperi haine sau obiecte vechi, le poti curata de energiile fostilor proprietari utilizand frunze de salvie arse.
2. Usureaza simptomele unor boli
Salvia neutralizeaza agentii alergenici (acarieni, praf, mucegai), usurand simptomele unor boli respiratorii precum: astm, alergie, bronsita. De asemenea, mirosul placut al salviei arse imbunatateste starea de spirit, fiind un bun remediu impotriva stresului, anxietatii si depresiei.
Potrivit unui studiu din 2016, salvia alba activeaza anumiti receptiori din creier responsabili cu starea de spirit, ajutand la reducerea stresului sau a adurerilor.
Citeste si: Arde o frunza de dafin in casa si vezi ce se petrece. Rezultatul te va uimi
3. Imbunatatirea calitatii somnului
Proprietatile salviei contribuie si la imbunatatirea calitatii somnului. Gratie capacitatii acesteia de a ridica starea de spirit si de a diminua anxietatea, daca arzi frunze de salvie inainte de culcare te ajuta sa dormi mai bine.
4. Imbunatatirea capacitatii intelectuale
Frunzele de salvie arse te ajuta nu doar sa elimini energiile negative si sa iti imbunatatesti starea de spirit, ci si sa imbunatatesti capacitatea de memorie si concentrare. Un studio din 2016 a scos la iveala inclusiv faptul ca salvia arza ajuta pacientii cu dementa si Alzheimer.
5. Imbunatatirea nivelului energiei
Mirosul de salvie arsa are un puternic efect energizant. In acest caz este recomandata salvia alba. De asemenea, poti folosi salvia alba pentru neutralizarea mirosurilor neplacute dintr-o incapere.
Te mai poate interesa: Ritualuri de 2 minute care cresc increderea de sine!
Ritual de curatare – Elemente necesare
Pentru ritualul de curatare cu frunze de salvie ai nevoie de
- Un manunchi de salvie
- Bol de ceramica in care sa cada cenusa
- Chibrituri (nu este recomandat sa folosesti brichete)
- O pana sau un eventai cu care imprastii fumul (optional)
Poti folosi mai multe tipuri de salvie. In mod traditional se utilizeaza:
- Salvie alba (Salvia apiana)
- Salvie alba de preerie (Artemisia ludoviciana)
- Alte specii de Salvia sau Artemisia.
Inainte de a arde salvia, este recomandat sa iti setezi intentiile: curatare energetica, spirituala, eliminarea energiei negative etc. De asemenea, nu este indicat ca in camera respectiva sa mai fie alti oameni sau animale.
Tine fereastra deschisa inainte, in timpul si dupa finalizarea ritualului. In acest fel nu se acumuleaza fum in incaperea respectiva.
Ritual de curatare – Ce trebuie sa faci
Prin acest ritual te purifici tu insuti, casa ta sau orice alt obiect doresti. Poti repeta acest ritual ori de cate ori simti.
1. Aprinde capatul manunchiului de frunze de salvie cu un chibrit. Poti sulfa in el ca sa se aprinda mai repede.
2. Capatul ars trebuie sa elibereze fum gros. Directioneaza acest fum spre corpul tau, spre camera sau spre obiectul care necesita curatare. Tine manunchiul de frunze de salvie intr-o mana, iar cu cealalta directionezi fumul (poti folosi, optional, pana sau evantaiul).
3. Lasa tamaia sa ramana pe trup, in camera sau pe obiectele pe care le vrei curatate.
4. Lasa cenusa sa se colecteze in vasul ceramic.
Te poti roti in camera in sensul acelor de ceasornic sau in sens invers acelor de ceasornic. Nu uita, insa, sa te opresti in acelasi loc din care ai pornit.
Pentru aromaterapie nu trebuie decat sa dai foc unui capat al manunchiului si sa-l lasi sa arda pret de cateva minute.
Nu rata nici: 7 ritualuri de seara care te scapa de stres
Ce trebuie sa faci la finalul procesului
La finalul ritualului, ai grija ca manunchiul de frunze de salvie sa fie stins complet. Poti face asta, stingand manunchiul in nisip. Verifica sa nu mai existe frunze incandescente. Depoziteaza manunchiul intr-un loc sigur, uscat si ferit de soare.
Riscuri si efecte adverse
Daca nu este manuit corespunzator, exista pericol de arsuri / incendiu. De aceea este indicat sa ai tot timpul apa la indemna.
Nu lasa niciodata frunzele de salvie sa arda nesupravegheate.
Din cauza fumului, se poate declansa alarma de incendiu.
Ai grija ca este intotdeauna geamul deschis, pentru a preveni intoxicarea cu fum, in special daca suferi de boli respiratorii.
Sursa: healthline.com
Imagine de Anna Rozwadowska de la Pixabay