Sfatulparintilor.ro

10 ponturi puternice ca sa ai succes in viata ta

ponturi puternice ca sa ai succes

Cum definiti succesul in viata? Majoritatea oamenilor considera succesul in a avea o cariera excelenta, bunastare si respect din partea colegilor. Dar, nu treceti cu vederea obiectivele care vor sustine o viata fericita. Prioritizarea relatiilor, sanatatea fizica, siguranta, contributia la viata celorlati si creativitatea s-au dovedit a imbunatati sentimentul de fericire.

Totusi, nu confundati sentimentul fericirii cu succesul. Ati putea fi destul de fericit mancand chipsuri pe canapea in casa parintilor in timp ce va uitati la televizor. Asta nu inseamna ca aveti succes. Asa cum spunea Eleanor Roosevelt, „Fericirea nu este un scop … este un produs secundar al unei vieti bine traite”.

Succesul in viata inseamna atingerea viziunii voastre despre o viata buna. Inseamna atingerea unor obiective specifice care au ca rezultat viitorul pe care l-ati planificat pentru dvs. Succesul in viata este definit de individ. Viziunea dvs. despre succes arata diferit de cea a altcuiva.

Daca sunteti in cautarea cheii succesului in afaceri fata de cheia succesului intr-o relatie, strategiile si eforturile dvs. vor fi destul de diferite.

De asemenea, este important sa aveti grija sa nu lasati pe altcineva sa dicteze cum arata o viata de succes pentru dvs. Aveti doar o singura viata de trait, asa ca asigurati-va ca va creati o imagine globala.

Talentatul comedian Ken Jeong a fost crescut sa urmeze medicina si, desi era un medic de succes, nu era ceea ce isi dorea cu adevarat. Mai tarziu, si-a gasit drumul in actorie si comedie si, spre deliciul publicului de pretutindeni, traieste acum in viziunea sa de succes.

Așa cum a spus Thomas Merton, „Oamenii isi pot petrece intreaga viata urcand scara succesului doar pentru a descoperi, odata ajunsi in varf, ca scara se sprijina de peretele gresit”. Nu va rezemati scara de peretele gresit! Daca sunteti menit sa fiti profesor de yoga, nu va veti simți de succes ca bancher de investiții.

Citeste si: Pontul zilei: 10 trucuri pentru a memora numele persoanelor pe care le intalnesti

Iata 10 Chei ale succesului

Deci, acum, ca stiti ce inseamna succesul, cum ajungeti acolo? Credeti sau nu, desi succesul poate arata diferit pentru toata lumea, exista o lista comuna de strategii sau chei pentru atingerea acestui succes. Si iata vestile foarte bune, dupa ce invatati cum sa reusiti, puteti aplica aceste instrumente pentru a obtine succes in mai multe domenii ale vietii voastre.

Aceste chei sau instrumente enumerate mai jos va vor ajuta sa deblocati succesul in viata dvs. Sunt strategii folosite de sportivi, oameni de afaceri si artisti de succes. Asigurati-va ca aveti viziunea dvs. clara despre o viata de succes in fata dvs., in timp ce lucrati cu ele.

„ Cheia succesului este sa ne concentram mintea constienta asupra lucrurilor pe care le dorim, nu pe lucruri de care ne temem ”.

Brian Tracy

Prima cheie: Faceti un plan

Prima cheie a succesului este sa va faceti un plan. Aceasta inseamna sa aveti o imagine clara despre cum va arata viata de succes si sa va faceti un set bine definit de obiective pentru a ajunge la acea viata.

Citeste si: 3 reguli feng shui ca sa ai succes in cariera

A 2-a cheie: Pregatiti-va pentru neprevazut

Multe dintre cele mai bune planuri au fost deraiate de un singur pas gresit. Pregatirea pentru neasteptat poate face diferenta intre planurile dvs. care se termina in esec sau reusesc.

Deci, cum va pregatiti pentru neasteptat? Incepeti prin a face o lista de lucruri care ar putea merge prost in planul dvs. Apoi creati solutii alternative si copii de rezerva pentru fiecare problema potentiala.

A 3-a cheie: Acordati prioritate obiectivelor voastre

Pe masura ce va creati rutinele si va puneti in practica obiceiurile bune, veti descoperi probabil ca nu exista suficient timp in fiecare zi pentru a lucra la fiecare obiectiv. Gestionati-va timpul cu intelepciune, astfel incat activitatile importante sa aiba prioritate.

A 4-a cheie: Dezvoltati obiceiuri bune

Puteti avea vise mari, obiective grozave si totusi esuati. A patra cheie a succesului necesita sa va transformati obiectivele in actiuni. Actiunile repetate in directia corecta devin obiceiuri utile. Si odata ce va formati obiceiurile potrivite, creati impuls.

„ Daca nu te ridici la nivelul obiectivelor tale, ve cadea la nivelul obiceiurilor tale.”

James Clear

Nu rata nici: Succes in cariera: Top 9 obiceiuri care te fac mai productiv

A 5-a cheie: Invatati din greselile voastre

Se spune ca „drumul spre succes este pavat cu esecuri”. Ceea ce nu se spune este ca fiecare esec pe acel drum, probabil, arata diferit de celalalt. Succesul a venit cel mai probabil prin incercarea (si esecul) in mai multe moduri diferite. Da, puteti da gres in drumul spre succes, dar aproape niciodata facand aceeasi greseala mereu.

Esecul este o parte a procesului de a avea succes daca il faceti profesor. Invatarea si cresterea dupa esec o fac utila.

„Am esuat din nou si din nou in viata mea si de aceea reusesc.”

Michael Jordan

A 6-a cheie: Incercati diferite strategii

Drumul spre succes nu este o linie dreapta. Exista opriri si porniri, viraje si ocoliri. Oricine spune ca a obtinut calea exacta spre succes pentru dvs. minte. Deci, daca la inceput nu reusiti, incercati un alt mod. Incercati o noua strategie. Reveniti la obiectivul vostru dintr-un unghi nou, la un moment diferit, cu o alta persoana. De fapt, ar putea exista multe strategii eficiente. Trebuie doar sa o gasiti pe cea potrivita. Singura modalitate de a o gasi este sa continuati sa schimbati si sa incercati pana cand veti gasi una care sa functioneze.

A 7-a cheie: Asumati-va riscuri inteligente

Pe masura ce incercati diferite strategii, puteti constata ca incercati ceva complet nou. S-ar putea sa va simtiti infricosator. Desigur, asumarea riscurilor este intimidanta, dar asumarea riscurilor inteligente poate avea beneficii mari. A va asuma un risc inteligent sau calculat inseamna a cerceta rezultatele potentiale si a determina care sunt sansele dvs. de succes, si daca merita sa riscati pentru efectele secundare care ar putea aparea. Este posibil sa aveti cateva esecuri dureroase in timp ce va dati seama cum sa va asumati riscuri calculate in viata. Cel mai bine este sa incepeti sa va asumati riscuri mici. Pe masura ce va imbunatatiti, probabil veti deveni mai confortabil. Dar nu lasati confortul vostru sa fie singurul factor decisiv. Adesea, asumarea unui risc este singura modalitate de a atinge succesul.

A 8-a cheie: Invatati de la experti

Adevarat, nu exista doar o singura cale catre succes. Cu toate acestea, multe pot fi invatate din studiul altor oameni de succes. Chiar mai bine este sa fiti indrumat sau sa studiati sub directa indrumare a cuiva. Incepeti cu cercetarea si studierea oamenilor de succes care au facut ceva in aceeasi zona cu aceea in care cautati sa va realizati. Doriti sa inovati? Studiati inovatorii. Vreti sa fiti un mare pictor? Studiati Van Gogh, Monet și Picasso.Urmariti ce fac, luați notite si puneti intrebari.

A 9-a cheie: Stapaniti arta de a spune NU

Cred ca cultura noastra subevalueaza importanta de a spune nu. Poate fi inconfortabil. Daca ascultati interviuri cu oameni de succes, probabil ii veti auzi vorbind despre refuzul oportunitatilor „excelente” pe care le stiau ca nu le sunt potrivite. A invata cum sa spui nu este o cheie esentiala a succesului in viata. Oamenii de succes spun nu tot timpul. A spune nu, inseamna sa te cunosti pe tine, limitele tale si sa poti determina ce merita timpul si energia ta. Spunând nu unui lucrul gresit lasati spatiu pentru a spune da lucrului corect. Lasati loc pentru oportunitatea potrivita.

A 10-a cheie: Investiti in relatii

In timp ce zicala „nu este despre ce stii, ci este despre, pe cine stii” poate exagera importanța relatiilor pentru succes, cu siguranta nu este lipsita de credit. De regula, investitiile in relatii sunt destul de valoroase. Oamenii sunt facuti sa fie conectati la o comunitate. Beneficiile de a fi intr-o comunitate sigura si incurajatoare depasesc succesul in orice domeniu al vietii. Dupa cum spune James Clear in Atomic Habits:

„Unul dintre cele mai eficiente lucruri pe care le puteti face pentru a construi obiceiuri mai bune este sa va alaturati unei culturi in care comportamentul dorit este comportamentul normal. ”

Imagine de Rudy and Peter Skitterians de la Pixabay

Exit mobile version