Sfatulparintilor.ro

Iti vor da lacrimile! Cele mai emotionante 9 povesti de dragoste ale zilelor noastre

Filmele americane romantice ii fac pe unii oameni sa aiba asteptari nerealiste in legatura cu dragostea. Viata reala, in schimb, arata ca relatiile de cuplu sunt imperfecte, uneori, brutale si, mai ales, de scurta durata. Cu toate acestea oamenii nu ar trebui sa vada doar partea goala a paharului atunci cand se gandesc la romantism. Iata, mai jos, cele mai emotionante 9 povesti de dragoste, care cu siguranta te vor emotiona.

Un cantec care iti frange inima – VIDEO

Uneori cele mai emotionante povesti de dragoste sunt cele in care unul dintre iubiti moare. Fred Stobaugh nu a trecut niciodata peste pierderea sotiei sale. S-a casatorit cu Lorraine, „cea mai frumoasa fata pe care a vazut-o vreodata”, in 1940 in Peoria, Illinois. Casnicia lor a fost minunata, cei doi avand 3 copii si 4 nepoti. Dupa 73 de ani de castorie, Lorraine a decedat. Fred, care in prezent are 94 de ani a incercat sa mearga mai departe chiar daca inima sa sangera mereu. La o luna dupa disparitia sotiei, a vazut un afis in care se anunta un concurs pentru a face versuri pentru un cantec. Fred era surd si nu se pricepea la muzica insa scris un frumos poem. Cum nu avea talent muzical pentru a inregistra “Sweet Lorraine”, a trimis versurile alaturi de o scrisoare. Reprezentantii Green Shoe Studio au fost miscati de povestea batranului astfel ca au compus un cantec pe versurile lui. Nu s-a oprit aici, au realizat si un scurt documentar intitulat „O scrisoare de la Fred” pentru ca povestea batranului sa fie vazuta de toata lumea.

Nascuti in aceeasi si morti in aceeasi zi

Les Brown Jr. Si sotia sa Helen s-au nascut pe 31 decembrie 1918. Cei doi s-au intalnit in liceu, insa proveneau din doua lumi diferite: Les dintr-o familie bogata, in vreme ce parintii lui Helen munceau din greu pentru a avea ce pune pe masa. Nu este de mirare ca parintii lor nu au fost de acord cu relatia dintre cei doi tineri. Insa imediat ce au terminat liceul, Les si Helen au decis sa-si uneasca destinele in ciuda tuturor celor care erau impotriva lor. Cei doi au trait toata viata in California de Sud si au avut o familie foarte frumoasa. Si-a petrecut fiecare zi impreuna si chiar si la 90 de ani formau un cuplu sanatos si activ. Spre finalul vietii, Helen a aflat ca are cancer la stomac in vreme ce Les suferea din cauza maladiei Parkinson. Dupa 75 de ani de mariaj, Helen a decedat pe 16 iulie 3013, iar cateva ore mai tarziu si-a dat ultima suflare si Les.

Citeste si: Povesti de dragoste. ​Cazuri reale uluitoare care dovedesc ca nu exista coincidente, ci destin

60 de ani despartiti

Anna Kozlov era maritata de numai trei zile cand a fost nevoita sa-si ia La revedere de la sotul ei, Boris. Barbatul lupta in Armata Rosie, iar sotia sa ar fi trebuit sa-i astepte intoarcerea. Numai ca in timp ce el lupta, Anna si familia sa au fost exilati de Stalin in Siberia, iar femeia nu i-a putut lasa niciun cuvant sotului sau. Ani intregi Boris a incercat sa afle ce s-a intamplat cu sotia sa insa toate incercarile lui au fost in zadar. Anna a fost la un pas de sinucidere din cauza faptului ca nu mai putea sa fie alaturi de Boris. Atunci mama sa a distrus toate lucrurile care ii aminteau Annei de Boris, inclusiv fotografile de la nunta si scrisorile primite de la acesta. In cele din urma Anna s-a recatorit, iar Boris a facut acelasi lucru.

Anii au trecut si amandoi si-a pierdut partenerii. Apoi la 60 de ani de cand Boris si Anna au spus „da” s-a intamplat un miracol. Anna a primit permisiunea sa viziteze casa in care cei doi au trait scurtul mariaj si atunci s-a reintalnit cu Boris. Cei doi s-a recasatorit din nou si au trait fericiti de atunci.

Jurnalul in viata reala

Jurnalul unei iubiri, celebrul volum scris de Nicholas Sparks, spune povestea unei femei care sufera de dementa si a sotului care ii citeste povestea vietii lor astfel incat ea sa-si aduca aminte de viata sa. Chiar daca romanul este unul de fictiune, in viata reala exista o poveste asemanatoare. Jack si Phyllis Potter sunt doi britanici care par desprinsi din Jurnalul unei iubiri. Jack a inceput sa tina un jurnal in timpul copilariei, obicei pe care l-a pastrat toata viata. Cand Jack a intalnit-o pe Phyllis pe 4 octombrei 1941, povestea lor a fost trecuta in jurnalul personal. Tanarul s-a inamorat la prima vedere, descriindu-si astfel pe Phyllis: „Am avut o seara foarte placuta. Am dansat cu o fata incantatoare. Sper s-o reintalnesc”. 16 luni de la prima intalnire cei doi s-au casatorit. Au trait in Anglia, in Kent, peste jumatate de secol. In cele din urma, Phyllis a fost atinsa de dementa, iar sotul sau a fost nevoit s-o duca la un sanatoriu. Asta nu l-a impiedicat pe barbat sa-si viziteze sotia in fiecare zi. De fiecare data cand se intalneau el ii citea din jurnalul lui. I-a reamintit de familia sa prin fotografii cu parintii ei si cu animalele sale favorite. In ciuda faptului ca nu-si amintea prea multe, femeia nu a uitat niciodata de dragostea pentru Jack. De fiecare data cand il vedea, Phyllis il intimpina cu bucurie. Cei doi au fost casatoriti peste 70 de ani.

75 de ani dupa primul sarut

Cand Carol Harris a interpretat Frumoasa adormita, in clasa a treia, Fat Frumos, care a trezit-o din somn cu un sarut, a fost jucat de George Raynes. Insa dupa terminarea liceului, baiatul s-a mutat din Saint John, New Brunswick in Toronto, Ontario unde s-a casatorit si si-a intemeiat o familie. Dupa 61 de ani, barbatul si-a pierdut sotia si a decis sa viziteze orasul copilariei sale. George si Carol s-au intalnit intamplator pe strada si au devenit rapid prieteni apropiati. Prietenia s-a transformat rapid in dragoste si George a cerut-o de sotie pe Carol intr-un restaurant din Ontario.

George a declara in revista People ca dragostea lor a fost precum in „Frumoasa si Bestia” in vreme ce Carol l-a completat, „Intr-un final l-am gasit pe Fat Frumos”. Uluitor, dupa 75 de ani de la primul lor sarut cei doi s-au casatorit.

Te mai poate interesa: Declaratii de dragoste. Peste 200 de texte care te inspira sa iti declari iubirea

La 100 de ani s-a casatorit cu femeia visurilor sale

In 1983 prietenii au organizat o petrecere cu speranta ca Forrest Lunsway si Rose Pollard se vor place si vor dansa impreuna. Forrest era vaduv pentru a doua oara. In ceea ce-o priveste pe Rose ea isi pierduse jumatatea dupa o lunga si crunta suferinta si nu avea nicio intentie sa se recasatoreasca. Tot ce-si dorea era un companion.

Chiar daca ii despartea 64 de kilometri, faceau efortul pentru a se vedea regulat. Forrest a curtat-o pe Rose mai bine de 20 de ani. In cele din urma, in 2003, Forest s-a mutat cu Rose in Capistrano Beach. Apo a cerut-o in casatorie. Femeia a crezut ca este o gluma de vreme ce el avea 90 de ani, iar ea 80. Amuzata, femeia i-a raspuns ca se va marita cu el atunci cand va implini 100 de ani. Insa pentru barbat nu era nicio gluma, iar la 100 de ani femeia a fost de acord sa se casatoreasca cu el. Cuplul a primit felicitari chiar si din partea presedintelui SUA, Barack Obama, si a primei doamne, Michelle Obama.

Cel mai longeviv mariaj din SUA era cat pe ce sa nu existe – VIDEO

Ann, 17 ani, era fiica unor imigranti sirieni, iar John, 21 de ani, crescuse in acelasi cartier. Cei doi au devenit prieteni in liceu, cand baietul o conducea atat sprea scoala, cat si de la scoala acasa. Parintii fetei s-au declarat importiva relatiei celor doi, tatal ei voia sa o casatoreasca cu un barbat cu 20 de ani mai in varsta.

Insa tinerii aveau alte planuri si au fugit impreuna in New York. Tatal tinerei si-a smuls parul din cap de suparare, insa un alt membru al familiei l-a consolat spunandu-i ca dragostea dintre Ann si John se va incheia rapid. Cu toate acestea cei doi s-a casatorit si au privit impreuna marile transformari care au avut loc in lume: de la Marea Cadere Economica, la Al doilea razboi mondial, la anii de glorie ai radiolui si televiziunii pana la iPhones.

Pe 24 noiembrie 2013 John si Ann Betar au celebrat cea de-a 81 aniversare a casatoriei lor. Ce doi au 5 copii, 14 nepoti si 16 stranepoti. John are 102 ani, iar Ann 98 si este cel mai longeviv mariaj din SUA.

Nu rata nici: 7 lectii de viata pe care le poti invata din romanele de dragoste

Dragoste la distanta

David Hurd a venit din Jamaica la New York in 1907, unde a avut diferite job-uri pentru a-si castiga existenta. Simtindu-se singur a inceput sa-i scrie unei femei din Caraibe. Prima sa epistola a fost primita de catre Avril Cato in octombrie 1913. In urmatorul an David s-a indragostit nebuneste de femeia misterioasa desi nu stia cum arata. Dragostea dintre cei doi crestea cu fiecare scrisoare trimisa si primita, iar in cele din urma tanarul i-a cerut mana. David a asteptat emotionat raspunsul tinerei. Familia lui Avril a fost de acord ca cei doi sa se casatoreasca. Cei doi s-au casatorit in Jamaica in august 1914. A doua zi, Avril a plecat in New York impreuna cu David. Casatoria lor a fost una fericita, cei doi fiind binecuvantati cU 6 copii. Avril a trecut in lumea celor drepti in 1962. David nu s-a mai casatorit niciodata si si-a iubit sotia pana la sfarsitul zilelor sale, in 1971.

Dragoste in ciuda distantei

Cand Irina si Woodford McClellan s-au casatorit nu si-au inchipuit ca abia peste 11 ani vor putea fi impreuna. La inceputul anilor ’70, Irina traia in Moscova si era angajata la Institutul Mondial pentru Economie si Relatii Internationale. Acolo l-a intalnit pe profesorul american, Woodford McClellan. Cei doi s-a indragostit, iar in mai 1978 s-au casatorit. Insa peste cateva luni viza lui Woodford a expirat, iar barbatul a trebuit sa paraseasca Uniunea Sovietica si sa se intoarca in SUA. McClellan a incercat de nenumarate ori sa-si viziteze sotia, insa niciodata nu a primit permisiunea de a intra in tara, in vreme ce sotia sa a fost impiedicata sa paraseasca patria mama. Abia peste 11 ani femeia a primit unda verde pentru a pleca in tara sotului ei.

Sursa/foto: listverse.com

Exit mobile version