Sfatulparintilor.ro

De ce vor barbatii tineri femei mai in varsta? Iata explicatia psihologilor

De ce vor barbatii tineri femei mai in varsta

Loving young couple at the park against old wall

Exista un fenomen din ce in ce mai prezent in vietile noastre: relatiile cu diferenta destul de mare de varsta intre parteneri. Daca te intrebi de ce vor barbatii tineri femei mai in varsta, iata explicatia psihologilor.

Aceasta relatie poate fi greu de inteles de catre cei care nu sunt in ea. Totusi, rationamentul ei este destul de limpede. In ciuda stereotipurilor si a prejudecatilor, barbatii mai tineri aleg frecvent femeile mai in varsta deoarece, cel mai probabil, se simt atrasi de experienta de viata. Sau, pur si simplu, le place maturitatea lor. Barbatii tineri vor altceva de la viata decat femeile de aceeasi varsta. Femeile mai mari ca ani au cu totul alte perspective, ceea ce barbatilor mai tineri li se pare seducator.

Ce vor barbatii de la o relatie

Intainte de a intelege de ce vor barbatii tineri femei mai in varsta, este important sa intelegi ce vor acestia de la o relatie.

1. Atractie

Barbatii cauta atractia puternica, de durata. Mai mult, nu isi doresc ca femeia sa inceapa sa ii schimbe imediat ce incepe relatia.

2. Conexiune emotionala

Desi barbatii nu arata intotdeauna ceea ce simt, ei vor sa poata fi deschisi in fata partenerelor lor. Daca isi va pune sufletul pet ava nu vrea sa fie judecat sau respins.

3. Respect

Un barbat nu vrea sa fie  injosit sub nicio forma, dupa cum nu vrea sa fie nici cicalit sau comparat cu altcineva. Si nici nu isi doreste sa fie tratat precum un copil.

Te mai poate interesa si: Ce trebuie sa stii despre relatia cu un barbat mai tanar

4. Lauda

Un barbat vrea sa fie apreciat si Laudat atunci cand este cazul, pentru a capata incredere in ei insisi.

5. Acceptare

Barbatii nu vor femei care sa isi doreasca sa-i schimbe. Ei vor sa fie acceptati si iubiti asa cum sunt ei, in ciuda defectelor pe care le au.

6. Securitate

Barbatii vor sa stie ca relatia lor este sigura, ca au pe ce se baza. Ca au un partener de incredere, onest.

7. Maturitate

Barbatii isi doresc o relatie in care sa nu se comporte ca un copil, dar nici partenerul sa nu se comporte ca un copil. Certurile si tantrumurile specifice unui copil nu sunt pe placul barbatilor.

8. Distractie

Un barbat vrea sa se distreze alaturi de partenera lui. El vrea sa rada, sa se simta confortabil alaturi de femeia iubita. Isi doreste sa plece in aventuri, sa incerce lucruri noi.

Nu rata nici: 5 defecte ale femeilor pe care barbatii le adora. Nu te mai chinui sa le ascunzi!

9. Spatiu

Din cand in cand, barbatii au nevoie de spatiu si apreciaza femeia care le ofera acest spatiu. Ei au hobby-uri de care ar vrea sa se ocupe in continuare, chiar daca sunt implicati intr-o relatie.

De ce vor barbatii tineri femei mai in varsta?

Iata si motivele pentru care barbatii tineri vor femei mai in varsta.

1. Sunt intelectuale

Barbatii isi doresc femei cu care pot comunica si cu care sa se conecteze la un nivel profund. Femeile mature au o experienta de viata mai mare, cel mai probabil sunt intelectuale si pot purta discutii despre subiecte diverse, de la politica la religie. Sunt barbati tineri care cred ca femeile de varsta lor sunt mai inclinate spre discutii si experiente superficiale.

2. Stiu ce vor

Femeile mai mature au o experienta de viata mai mare, se cunosc mai bine, au mai multa incredere in ele si stiu mai bine ce vor decat femeile mai tinere. Pentru ca stiu ce vor, femeile mai in varsta au planuri concrete si sunt foarte concentrate pe actiunile lor si nu irosesc timpul.

Citeste si: Ce poti invata despre iubire de la un barbat mai in varsta

3. Experienta de viata

Partenerele mai in varsta au, cum spuneam, mai multa experienta de viata. Barbatilor tineri le place acest lucru tocmai pentru a avea o alta perspectiva asupra problemelor vietii. In plus, ei considera ca pot primi sfaturi sanatoase si se pot maturiza mai repede. De asemenea, barbatii tineri considera ca femeile mai in varsta ii pot ajuta sa se dezvolte profesional, personal, intlectual.

4. Maturitate emotionala

Barbatilor nu le place sa aiba de a face cu imaturitatea emotionala a partenerelor lor si considera ca o femeie mai in varsta are acea maturitate emotioanala care sa-i ajute si pe ei. Totusi, nu trebuie blamate femeile tinere, caci, hormonal vorbind, ele nu isi pot gestiona foarte bine emotiile.

5. Incredere de sine

In timp ce femeile mai tinere au nevoie de atentie constanta, femeile mai in varsta au mai multa incredere de sine si sunt mult mai hotarate.

6. Independenta financiara

Femeile mai in varsta sunt stabile din punct de vedere financiar si, astfel, barbatii – aflati la inceputurile indpenendetei lor finaciare – se simt mai in siguranta alaturi de ele. O alta perspectiva este aceea ca nu sunt doriti pentru banii lor.

7. Suport emotional

Pentru ca ele insele n-au ajuns la maturitate emotionala, femeile tinere nu pot oferi suport emotional cuiva. De aceea femeile mai mature sunt mai atractive si din acest punct de vedere.

Concluzii

Concluziile psihologilor sunt clare. Barbatii tineri vor femei mai in varsta pentru a beneficia de nivelul lor de maturitate emotionala, intelectuala si independenta. In plus, ei se simt mai in siguranta, atat din punct de vedere financiar, cat si din punct de vedere sentimental langa o femeie mai matura.

sursa: powerofpositivity.com

foto: Depositphotos.com

Exit mobile version