Pentru ca alimentele fac parte din viata ta de zi cu zi, cu siguranta ai o multime de intrebari. Stiai de exemplu ca avocado si pepenele fac parte din categoria fructelor de padure, in timp ce capsunele NU?! Iata si alte curiozitati despre alimente.
1. Pizza hawaiiana a fost inventata de un Canadian
Sam Panopolous, un canadian din London, Ontario, a inventat pizza Hawaii in 1962.
2. Americanii mananca o tona de alimente intr-un an
Potrivit unor statistiti americane, un american consuma in medie 900 de kilograme de alimente pe an. Aproape o tona!
3. Parmigiano Reggiano nu este vegetarian
Celebrul parmezan italian, ca de altfel majoritatea branzeturilor sunt facute cu cheag, o enzima provenita din stomacul animalelor (vaci sau capre).
Citeste si: 5 curiozitati socante despre alimente
4. Migdalele fac parte din familia piersicilor
Migdalele sunt fructele copacului numit migdal. Ele fac parte din familia prunus, care include prunele, ciresele, piersicile.
5. Cartofii prajiti nu provin din Franta
Celebrii French fries (cartofi prajiti) nu provin din Franta. Nici nu se stie exact care este originea lor, insa se presupune ca soldatii americani, prezenti pe teritoriul Frantei in timpul primului razboi mondial, au “botezat” pommes frites – French fries.
Nu rata nici: 5 alimente pe care le mananci gresit. O faci si tu? – VIDEO
6. Mierea nu are termen de valabilitate
Mierea nu expira. Se poate cristaliza, isi poate schimba culoarea odata cu trecerea anilor, insa poate fi consumata oricand.
7. Numarul randurilor de pe stiuletele de porumb este intotdeauna par
Numarul randurilor de boabe de pe stiuletele de porumb este intotdeauna par. Explicatia vine din faptul ca boabele provin din flori polenizate, iar acestea sunt tot timpul pereche.
Te mai poate interesa si: 23 de lucruri pe care nu le stiai despre portocale
8. Unu din doua sandwich-uri vandute in Franta e hamburger
Celebra gastronomie frantuzeasca a capitulat. Jumatate din sandwich-urile vandute in Franta sunt hamburgeri.
9. Carnea somonului de crescatorie e vopsita roz
Somonul salbatic are carnea roz gratie crustaceilor pe care ii mananca (krill). Numai ca somonilor din crescatorii nu li se ofera o astfel de delicatesa. Totusi, ca sa aiba carnea roz, producatorii utilizeaza in hrana concentrate cu coloranti. In lipsa acestora, carnea de somon de crescatorie ar fi gri.
Sursa: Huffingtonpost.com