Sunt oameni care au renuntat total la zahar, iar vietile lor s-au schimbat semnificativ. Ti se pare imposibila o asemenea performanta? Pare, intr-adevar greu, insa nu este imposibil.
Iata care sunt secretele oamenilor care au reusit sa renunte TOTAL la zahar. Afla cum au reusit.
Mai multe proteine
Aproximativ 73% din alimentele ambulate din magazine contin zahar. Allison Hubbard, 39 de ani, a eliminat zaharul din dieta si a slabit 58 de kilograme. In locul alimentelor daunatoare a consumat proteine din surse sanatoase si astfel a reusit sa scape de pofta de dulce.
Ce spune stiinta: Potrivit unui studiu realizat la Universitatea din Missouri, consumul de proteine reduce pofta de alimente care activeaza in creier centri de “recompensare”.
7 trucuri sa renunti la zahar incepand de azi
Mai putini indulcitori artificiali
Carrie Dowling, 31 de ani, era dependenta de sucurile dietetice. De cand a renuntat la ele, a slabit 6 kilograme. Ea spune ca ii este mult mai usor sa manance sanatos de cand a renuntat la indulcitorii artificiali.
Ce spune stiinta: Indulcitorii artificiali nu pacalesc creierul. Vei consuma mai mult dintr-un aliment indulcit artificial decat unul care are zahar, spune Nicole M. Avena, cercetator in neurostiinta.
Fa un pas inapoi
Allison Hubbard spune ca atunci cand este tentata sa manance ceva dulce, analizeaza situatia. Ce anume o face sa vrea ceva dulce? E stresata? E obosita? Ii e foame? In functie de raspuns, stie ce are de facut.
Ce spune stiinta: Un studiu realizat in Marea Britanie, publicat in British Journal of Health Psychology, a relevat faptul ca studentii care practicau exercitii de respiratie, yoga, meditatie au reusit sa-si tina sub control pofta de a manca ciocolata si dulciuri.
Alimente care fac rau pielii. De ce trebuie sa renunti URGENT la ele!
Ai rabdare
Atunci cand reduci zaharul din dieta va mai trece ceva timp pana cand vei uita total de el. Jennifer Homendy, 45 de ani, spune ca in cazul ei au trecut 4 saptamani.
Ce spune stiinta: Un studiu realizat in 2015 la Monell Chemical Senses Center a relevat faptul ca papilele gustative percepeau cu pana la 40% mai intens gustul de dulce dupa 3 luni de cand s-a incetat complet consumul de zahar, spre deosebire de cazul grupului de voluntari care n-au renuntat la dulciuri pe perioada studiului.
Sursa: Oprah.com