Retete dezlegare la peste. Biserica Ortodoxa permite ca in anumite zile de post sa se faca dezlegare la peste.
Retete dezlegare la peste. Iata ce preparate poti pregati.
Retete dezlegare la peste. Crap cu rosii la cuptor
Ingrediente Crap cu rosii la cuptor
500 g muschi de crap
2 rosii
6 catei mari de usturoi
condimente pentru peste
sare
ulei
Mod de preparare Crap cu rosii la cuptor
Bucata de muschi de crap se spala, se sterge si se portioneaza. Se unge cu ulei si se presara putina sare, condimente. Bucatile se pun in tava mare de aragaz tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei.
Rosiile se spala, se sterg si li se scoate miezul care se poate folosi la alt preparat. Se taie apoi in cubulete si se amesteca cu doi catei de usturoi tocati marunt, cu sare si piper. Se pun langa bucatile de peste.
Se da tava la cuptor pana cand pestele este gata.
Se servesc bucatile de peste cu cubulete de rosii deasupra si mujdei de usturoi facut din restul de 4 catei.
Pofta buna!
Alte retete gasiti pe Cooking with my soul.
Retete dezlegare la peste. Pastrav la cuptor
Reteta de la ryta
pastrav – 3 buc
morcov – 2-3 buc
ceapa – 1 buc
patrunjel – 2-3 legaturi
sare
piper
Sos Meuniere:
50-100 g unt
Sare + piper
1-2 lamai
Mod de preparare Pastrav la cuptor
Se curata pastravul si se presara sare si piper, se unge tava cu unt si se da la cuptor. Morcovul si ceapa se curata si se taie rondele. Se unge o tava cu unt dupa care se pune un pat de patrunjel taiat, morcov si ceapa. Se pune patravul si se acopera si el cu patrunjel ceapa si morcov.
Se da la cuptor. Se poate servi si cu sos de lamaie(sos meuniere).
Sos Meuniere:
Topim untul intr-o tigaie, punem patrunjelul lasam 2-3min, apoi adaugam putina coaja de lamaie si zeama de la o lamaie intreaga. Mai lasam pe foc inca 3-4 min.
Pofta buna!
Retete dezlegare la peste. Melcisori cu ton
Reteta de miclescumirela
Ingrediente Melcisori cu ton
1 pachet foietaj
300 g masline
1 cutie sau 2 de ton in ulei
4 -5 catei de usturoi
Mod de preparare Melcisori cu ton
Decongelam aluatul, amestecam maslinele cu tonul si usturoi in blender. Intindem pasta de ton peste aluat, rulam si punem la congelat ruloul pentru cca 1 ora . Din rulada formata taiem inele de cca 2 centimetri si le punem la copt intr-o tava tapetata cu hartie de copt . Le coacem al foc mare, sunt un aperitiv delicios si aspectuos.
Pofta buna!
Retete dezlegare la peste. Pastrav la cuptor cu vin si legume
Reteta de la olteanumary
Ingrediente Pastrav la cuptor
1 pastrav mare, 3 cartofi, 1 morcov, 1 telina, 100 ml ulei, 1 pahar de vin alb, sare, piper
Mod de preparare Pastrav la cuptor
Se taie legumele in cubulete si se fierb 10 min. Pastravul se spala se curata si se usuca cu ajutorul unui servetel, se sareaza si se pipereaza dupa gust. Cu o parte din legume se umple pastravul cealalta se pune in tava langa peste si se toarna uleiul. Se baga la cuptor aproximativ 20 minute(depinde de cuptor) si se stinge cu un pahar de vin alb.
Pofta buna!
Retete dezlegare la peste. Peste alb in sos picant de rosii cu garnitura de cartofi natur
Ingrediente Peste alb in sos picant de rosii cu garnitura de cartofi natur
1 kg de peste proaspat, curatat
4 linguri pasta de rosii
4 catei de usturoi
2 foi de dafin
1 ardei iute
tarhon (dupa gust)
4 linguri ulei de masline extravirgin
sare
piper
Mod de preparare Peste alb in sos picant de rosii cu garnitura de cartofi natur
Pestele (file sau trunchi) spalat se taie in bucati potrivit de mari care se ung cu 2 linguri de ulei de masline, se condimenteaza si se pun intr-o tava.
Tava se da la cuptor si te tine timp de 15 minute la foc mediu.
Prepararea sosului: Intr-o tigaie se pune uleiul ramas in care se adauga usturoiul zdrobit si ardeiul iute spalat, curatat de seminte si taiat fin; amestecul se pune la foc mediu.
Dupa 1 minut se adauga pasta de rosii care se subtiaza cu 2 pahare de apa; se lasa la foc mediu 5 minute sa fiarba in clocote mici.
Acum se adauga in sos tarhonul tocat, sarea, piperul si foile de dafin. Totul se mai fierbe 1-2 minute.
Sosul astfel preparat se toarna peste pestele din tava care se introduce in cuptor, la foc mediu, pentru inca 20 de minute.
Preparatul se serveste cald, presarat cu piper proaspat macinat.
La servire, alaturi de acest preparat se poate servi garnitura de cartofi natur, presarati cu patrunjel verde tocat fin.
Pofta buna!
Retete dezlegare la peste. Orez cu fructe de mare
Reteta de Don Mariano
Ingrediente Orez cu fructe de mare
300 g fructe de mare
150 g orez
2 dovlecei medii
1 ceapa potrivita
4 rosii medii
150 g spanac (oparit)
ulei de masline
2 lamai
1 legatura de patrunjel verde
sare, piper, curry
Mod de preparare Orez cu fructe de mare
Fructele de mare se decongeleaza prin soc termic, se lasa la scurs, stropesti cu zeama de lamaie, sarezi si piperezi dupa gust.
Dovleceii ii tai marunt dupa ce au fost spalati si curatati, ceapa o taie marunt, spanacul il speli, il cureti si il oparesti, rosiile le speli si le tai felii.
Spala orezul si il calesti in ulei, adauga legumele impreuna cu supa.
Condimenteaza cu sare, curry si piper dupa gust si amesteca din cand sa nu se prinda orezul. Adauga dupa 10 minute si fructele de mare,amesteca si introduce la cuptor 15 minute la foc potrivit. Serveste cald cu patrunjel verde taiat fin.
Mai multe retete gasiti la Don Mariano.
Pofta buna!
Retete dezlegare la peste. Supa cu dovlecei si file de cod
Ingrediente Supa cu dovlecei si file de cod
300 g file de cod
2 dovlecei mici
2 cepe medii
600 ml supa de legume
150 g orez cu bob lung
100ml vin alb
ulei de masline
sare, piper
coaja rasa de lamaie
Mod de preparare Supa cu dovlecei si file de cod
Orezul il fierbi conform instructiunilor de pe pachet.
Dovlecelul il tai cubulete marunte. Ceapa o tai marunt si o calesti putin (in cratita in care se va fierbe supa) . Adauga apoi si dovlecelul si lasi sa se prajeasca putin.Toarna supa si da la fiert.
Orezul scurs il pui in supa, toarna si vinul, sareaza si pipereaza dupa gust.
Lasi la foc mic 7-10 minute.
Pestele il tai cubulete si il pui in supa lasand la foc mic inca 5 minute.
La final pune patrunjel verde.
Serveste calda si presara coaja rasa de lamaie deasupra.
Pofta buna!
Retete dezlegare la peste. Dorada cu rosii
Reteta de la ananaghi
Ingrediente Dorada cu rosii
1 buc. dorada, 500 ml. vin alb, 5 rosii, 1 ceapa, 2 lingurite de ulei de masline, 1 cub de unt, 1 lamaie, sare, piper, 1 frunza de dafin.
Mod de preparare Dorada cu rosii
Se spala si se eviscereaza pestele. Se pune dorada intr-o tava, se acopera cu feliile de ceapa, rosiile taiate cuburi si felii de lamaie. Se toarna uleiul. Se pune sare si piper, frunza de dafin maruntita si se pune la cuptor. Se coace timp de 1/2 ora. Se serveste cald.
Pofta buna!
foto: depositphotos.com