Sfatulparintilor.ro

Nu vei regreta! Mananca ceapa proaspat tocata in saramura de la muraturi

castraveti murati - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - pickled-cucumbers-1520638_1920

Saramura de la castravetii murati este adesea aruncata de multi oameni, insa exista mai multe motive pentru a nu mai face acest lucru. Saramura are o multime de beneficii pentru sanatate si in gospodarie.

Inainte de extinderea in industria alimentara, saramura a fost realizata la domiciliu de catre bunicile noastre. Astfel, s-au nascut retete minunate si diverse tehnici de gatit. Zeama de la muraturi nu ar trebui sa fie aruncata, ci mai degraba sa va ganditi la ce ar putea fi utila pentru noi, scrie BEWOMAN.RO

.

Astazi, in magazine saramura poate fi gasita in zeci de produse marinate – ardei, muraturi etc. Aceasta ajuta la mentinerea echilibrului electrolitic in organism. Saramura contine cantitati extrem de mari de electroliti importanti pentru echilibrul apei si sarii.

Este o bautura potrivita pentru sportivi
Datorita continutului de potasiu, saramura de la muraturi este o bautura potrivita pentru sportivi deoarece previne aparitia crampelor musculare dupa exercitii fara saturarea organismului cu carbohidrati.

Aromatizeaza felurile de mancare
Saramura de la muraturi este buna atat pentru marinare cat si pentru gatit, deoarece aceasta poate fi folosita ca un inlocuitor pentru otet si acid citric. Adaugati un pic de usturoi, marar si patrunjel si obtineti un condiment universal pentru mesele dvs.

Un truc util in bucatarie: puneti ceapa proaspat tocata in saramura de la muraturi timp de 15 minute. De asemenea aceasta saramura se poate adauga la salate sau mancaruri de fasole. Gustul este uimitor.

Citeste mai mult pe BEWOMAN.RO

Exit mobile version