Sfatulparintilor.ro

Nu arunca laptele acrit! Iata la ce il poti folosi

laptele acrit - sfatulparintilor.ro - pixabay_com

Ti s-a intamplat sa desfaci cutia de lapte si sa te „loveasca” un miros de acru? E primul semn ca laptele a stat ca mult in frigider si nu mai incape vorba sa-l folosesti la cafea. Dar nu te grabi sa-l arunci. Iata 6 lucruri la care poti folosi laptele

acrit.

 

Atentie, insa! Daca laptele si-a modificat culoarea, s-a separat de zer si are cocoloase, trebuie aruncat.

 

 

  1. La gatit

Laptele acrit este perfect pentru aluaturi. Sunt multe retete la care il poti folosi: biscuiti, clatite, paine cu malai.

De asemenea, poate fi folosit pentru ingrosarea supelor si tocanitelor. Adauga putin cate putin, astfel incat gustul acru al laptelui sa nu influenteze prea mult gustul preparatelor.

 

 

  1. Fragezirea carnii

Acidul lactic din lapte este excelent pentru fragerizea carnii. Scufunda carnea in lapte acru inainte sa o pregatesti. Mai poti folosi laptele in marinate.

 

 

  1. Branza de casa

Laptele acrit este ingredientul principal in retetele de branza de casa.

 

  1. Tratamente cosmetice

Acidul lactic este excelent si pentru piele, facand-o mai ferma si mai catifelata. Dilueaza laptele acru cu putina apa, freaca usor si clateste-ti fata. Apoi limpezeste-te cu apa curata.

De asemenea, poti turna una-doua cesti de lapte acru in apa cu care iti faci baie. Daca nu iti place mirosul de lapte acru, poti adauga si cateva picaturi de ulei esential.

 

 

  1. Gradinarit

Poate ca tie nu-ti place gustul laptelui acru, dar plantele tale cu siguranta se vor bucura de el. Dilueaza laptele acru cu apa si toarna la radacina plantelor din ghiveci (sau in gradina) pentru ca acestea sa beneficieze de un plus de calciu.

 

 

  1. Hrana pentru animale

Laptele acru poate fi pun si pentru animalele de casa. Amesteca mancarea de caini sau de pisici cu putin lapte acru pentru un plus de calciu si proteine.

 

 

Cum sa pastrezi laptele

Daca ai cumparat prea mult lapte si vrei sa-l pastrezi fara sa se strice, baga-l la congelator. Inainte de folosire, scoate-l si lasa-l la dezghetat peste noapte. Va fi la fel de proaspat ca atunci cand l-ai cumparat.

 

 

 

Sursa: littlethings.com

Exit mobile version