Varza murata este un preparat delicios pe care trebuie sa-l ai in camara, deoarece merge aproape cu orice. Iti vom da o retata care iti va spune cum se pune varza rosie la murat. Mai rapid de atat nu se poate!
Pe langa aroma acidulata, varza rosie murata aduce in farfurie putina culoare. Cand saramura de otet acid vine in contact cu varza, leguma trece de la violet intens la o frumoasa nuanta de rosu.
Dupa reteta noastra, varza se pune la murat acum si dupa 2 ore deja o poti pune pe masa. Nu trebuie sa stea la fermentat. Cu toate acestea, pentru cea mai buna aroma, pastreaza la frigider timp de 24 pana la 48 de ore inainte de servire. Deoarece legumele murate rapid nu sunt procesate, acestea trebuie pastrate la frigider.
Te mai poate interesa si: Cum se pun muraturile
. Reteta usoara pentru castraveti muratiCum se pune varza la murat – Ingrediente
• 1/2 cap varza rosie
• 1 1/4 cani de apa
• 1 1/4 cani otet de mere
• 1 1/2 lingurite sare kosher
• 2 lingurite de zahar
Optional: varf de fulgi de chilli
• 2 catei de usturoi (felii)
• 2 lingurite seminte de coriandru (sau seminte de chimion)
• 12 boabe de piper negru
Mod de preparare varza rosie murata
Pentru inceput, taie varza in bucati mici. Pune apa intr-o cratita si pune-o la fiert pe foc mare. Cand apa da in clocot, ia oala de pe foc, adauga otetul, sarea si zaharul. Poti pune si un varf de fulgi de chilli.
Saramura pentru varza murata rapid
Pune varza rosie maruntita intr-un vas si apoi tourna usor saramura fierbinte peste ea. Imparte varza sarata intre doua borcane de 1 litru, stratificand uniform feliile de usturoi, semintele de coriandru si boabele de piper.
Pune varza rosie murata intr-un borcan de conservare. Asaza capacele pe borcane si pune-le la frigider cel putin 2 ore inainte de servire.
Incearca si aceasta reteta video