Ai o petrecere de Revelion pe cinste? Felicitari! Daca exagerezi, insa, cu mancatul sau cu alcoolul, s-ar putea sa nu mai fii chiar atat de fericit.
Iti recomandam mai jos ce sa mananci ca sa nu-ti fie rau.
Micul dejun
– o portie de parfait cu iaurt si ricotta.
Ingrediente: iaurt grecesc degresat, ricotta partial degresata, o jumatate de lingurita de zeama de lamaie, un sfert de ceasca de zmeura, 1 lingura de samburi migale, 1 lingurita de seminte de chia.
Gustarea de dimineata
– felii de mar si branza cheddar cu ardei iute.
Te mai poate interesa: Ponturi sa nu-ti fie rau dupa petrecerea de Revelion
Pranz
– “sarmalute” de curcan in frunze de kale.
Ingrediente: 1 lingura de sos de merisoare, 1 lingurita de mustar Dijon, 3 frunze medii de kale, 3 felii de piept de curcan preparat la cuptor sau la gratar, 6 felii subtiri de ceapa rosie, 1 para coapta, taiata in 9 bucati.
Amesteca sosul de merisoare cu mustarul intr-un castronel. Unge frunzele de kcale cu el, apoi pune pe fiecare frunza o felie de curcan, doua felii de ceapa rosie, trei bucati de para. Infasoara ca pe sarmale.
Cina
– Salata de pui cu caise, rozmarin si morcov copt
Ingrediente: 900 g de morcov, 4 lingurite de ulei de masline extravirgin, 1 lingurita de sare kosher, jumatate de lingurita de piper macinat, 2 bucati de piept de pui dezosat si fara piele, jumatate de ceasca de supa de pui, un sfert de ceasca de caise uscate, 2 linguri de zeama de lamaie, 3 crengute de rozmarin verde, 1 catel de usturoi pisat, 8 cesti de spanac baby.
Preincalzeste cuptorul la 230 de grade. Pune morcovul pe hartie de copt, presara deasupra ulei de masline, sare si piper. Lasa-l pana se inmoaie (10-12 min.). Intre timp, freaca puiul cu sare, piper. Incinge intr-o tigaie 2 lingurite de ulei de masline, la caldura medie, pune pieptul de pui si caleste-l 2 minute pe fiecare parte (pana se maronesc usor). Scoate morcovul din cuptor si pune puiul. Pana se coace puiul in cuptor, in tigaia in care l-ai calit pune supa de pui, zeama de lamaie, rozmarinul si usturoiul. Lasa la foc mediu cateve minute, cat sa scada supa, apoi reduu caldura si mesteca usor pana devine un sos. Indeparteaza rozmarinul inainte de servire.
Scoate puiul din cuptor pe un tocator, lasa-l sa se odihneasca 5 minute, feliaza-l apoi pune-l intr-un bol. Adauga deasupra sosul de caise si spanacul. Amesteca usor.
Sursa: eatingwell.com
foto: Depositphotos.com