Sfatulparintilor.ro

8 beneficii ale ghimbirului asupra organismului

beneficii ale ghimbirului

Ghimbirul este folosit de sute de ani atat in medicina, cat si in bucatarie. Este o planta extrem de versatila care poate fi folosita in diverse forme: pudra, uscat, proaspat, ulei sau suc. Ghimbirul este o sursa minunata de vitamina A, vitamina C, Vitamina E, complexul de vitamine B, magneziu, potasiu, fosfor, siliciu, fier, sodiu, calciu, zinc si beta caroten. Nu este de mirare ca ghimbirul are o multime de beneficii pentru sanatate. Iata cateva beneficii ale ghimbirului.

 

1. Ghimbirul rezolva problemele gastrointestinale

Despre ghimbir se crede ca este unul dintre cele mai eficace remedii pentru afectiunile stomacului. Ghimbirul are tendinta de a se duce in tractul gastrointestinal pentru a te scapa de senzatia de stomac greu. Este, totodata, un remediu pentru balonare si flatulenta datorita abilitatii sale de a elibera intestinele de gaze. De asemenea, este excelent pentru durerile de stomac, colici chiar si diareea poate fi evitata prin adaugarea ghimbirului in dieta ta. In acelasi timp, ghimbirul este faimos pentru gustul sau extraordinar. Mai trebuie adaugat faptul ca aceasta planta ajuta organismul sa asimileze si sa absoarba mai bine nutrientii din mancare.

2. Amelioreaza greturile

Daca ai stari de voma atunci cand te afli in miscare (spre exemplu, cu masina sau pe mare) atunci ar trebui sa apelezi la ghimbir. Este mult mai eficace in prevenirea starii de voma decat cele mai multe medicamente aflate pe piata. Putina pudra de ghimbir poate elimina simptomele unor stari de rau precum vomatul, ameteala, transpiratia rece si greturile. Ghimbirul poate fi o adevarata mana cereasca si pentru femeile aflate in primul trimestru de sarcina.

3. Reduce inflamatia si durerea

Sunt binecunoscute proprietatile antiinflamatorii ale acestei plate. Studiile au aratat ca agentii activi ai ghimbirului sunt la fel de eficace si ca analgezice. Tocmai de aceea este recomandat femeilor care se confrunta cu crampe menstruale severe. De asemenea, amelioreaza durerile de cap cauzate de migrene, durerile musculaare si cele ale incheieturilor. Consumul unui ceai cu o felie subtire de ghimbir in el alunga scade intensitatea durerilor de cap si alunga insomnia. Daca vrei sa scapi de febra musculara capatata in urma unui antrenament intens, adauga cateva picaturi de ulei de ghimbir in apa din cada si ramai in ea timp de 20 de minute.

4. Previne cancerul

Radacina de ghimbir este plina de antioxidanti care ajuta la prevenirea cancerului. Un studiu legat de acest subiect a aratat ca ghimbirul poate incetini cresterea celulelor de cancer colorectal si poate reduce riscul dezvoltarii cancerului de colon. Ghimbirul poate ajuta la prevenirea altor forme de cancer, precum cel la san, plamani, piele, pancreas si prostata. Adauga putin ghimbir la smoothie-ul tau de dimineata sau la ceai in fiecare zi si vei tine departe toate afectiunile grave amintite mai sus.

5. Imbunatateste sistemul imunitar

Consumul zilnic de ghimbir te poate proteja impotriva racelii si a gripei din sezonul rece. Planta este bogata in zinc, crom si magneziu care stimuleaza circulatia sangeluri si reduce frisoanele, transpiratia in exces si febra. Lamaia, un alt produs care imbunatateste sistemul imunitar, merge foarte bine cu ghimbirul. Consuma zi de zi ceai cu lamaie si ghimbir si vei ramane sanatos pe toata durata anului.

6. Ofera o savoare aparte orcarui preparat culinar

Pentru multe persoane ghimbirul este cel mai important ingredient folosit in bucatarie. Are un gust dulce si, in acelasi timp, usor picant, si ofera savoare oricarei mancari sau bauturi. Ghimbirul poate fi adaugat intr-un desert, in felul principal, la aperitiv sau in bauturi.

7. Te ajuta sa scapi de kilogramele in plus

Poti reduce cu usurinta consumul de alimente si, prin urmare, scaderea in greutate prin adaugarea ghimbirului in dieta. Planta promoveaza satietatea, ceea ce inseamna mai putine calorii consumate. Despre ghimbir se spune ca este un puternic agent natural care suprima foamea si apetitul. In plus, imbunatateste metabolismul si arderea grasimilor.

8. Ghimbirul este un puternic afrodisiac

Ghimbirul a fost folosit ca afrodisiac pentru mii de ani. Planta are abilitatea de a creste sensibilitatea si circulatia. Asa ca data viitoare cand planuiesti o seara romantica nu uita sa incluzi ghimbirul in meniu.

Imagine de Maja Cvetojević de la Pixabay

Exit mobile version