Sfatulparintilor.ro

5 beneficii ale mandarinelor (plus retete delicioase)

beneficii ale mandarinelor

Mandarinele sunt unele dintre cele mai populare citrice. Iata 5 beneficii ale mandarinelor plus 3 retete delicioase.

Reduc riscul de cancer la ficat

Doua studii realizate in Japonia de Institutul National de Stiinte pentru Cercetarea Copacilor si Facultatea de Medicina din Kyoto au scos la iveala faptul ca mandarinele reduc riscurile de cancer la ficat.

Inhiba leucemia

Mandarinele contin tangeritina, un flavonoid despre care studiile de specialitate sustin ca reduce riscul de leucemie.

Tu ai grija de ficatul tau? Alimente care vindeca ficatul

Impiedica intarirea arterelor

Citricele din familia mandarinelor mai contin un flavonoid foarte puternic – nobiletina – care contribuie la mentinerea elasticitatii arterelor sangvine, in special la persoanele diabetice.

Combate cancerul la san

Alte studii au arata ca tangeritina si nobiletina contribuie la combaterea cancerului la san.

Multitudine de nutrienti

Mandarinele sunt o sursa excelenta de vitamina C, vitamina A si complexul de vitamine B.

15 alimente care nu ingrasa. Le poti manca in orice cantitate

Va prezentam in continuare 3 retete delicioase pe care le poti prepara cu mandarine.

Smoothie

Ingrediente

– 2-3 mandarine, curatate de coaja si desfacute

– 1 ceasca de kale sau spanac baby

-1/2 avocado

– cateva capsune (optional)

– apa proaspata

Mod de preparare

Da la blender mandarinele, adauga capsunele si avocado. Cand sunt pasate pune si spanacul sau kale. Adauga apa putin cate putin, pana cand pasezi tot spanacul. Se bea imediat.

Salata de fructe cu mandarine

Ingrediente

– 1 mar

– 1 banana

– 1 mandarina

– 1 mana de afine

– 1 mana de seminte de rodie

– cateva boabe de struguri

Mod de preparare

Spala, curata si taie fructele, apoi amesteca-le. Serveste-le imediat.

Salata de legume cu mandarine

Ingrediente

– 500 g kale

– 2-3 mandarine, decojite si desfacute

– ½ ardei gras rosu, feliat

– ½ ardei gras galben, feliat

– 1 ceapa alba mica, feliata (optional)

– 1-2 fire de ceapa verde taiate

– dressing din ulei de masline si suc de lamaie.

Mod de preparare

Spala si curata kale. Amesteca totul cu ardeiul, mandarinele si ceapa cu uleiul si sucul de lamaie.

Pofta buna tuturor!


Sursa: care2.com

Imagine de Steve Buissinne de la Pixabay

Exit mobile version