Sfatulparintilor.ro

Ultima dorinta pe patul de moarte! Povesti adevarate care te vor coplesi

Ultima dorinta

Cu atat de multe lucruri rele care se intampla zi de zi nu se aud prea multe povesti de genul celor enumerate mai jos. Nu sunt prea multi oameni carora sa li se implineasca ultima dorinta asa cum li se intampla celor din povestile pe care le care le veti citi in continuare. Adica prin eforturile proprii sau ale prietenilor acesti barbati si femei isi traiesc visul cu ochii inainte de a muri.

Barbatul care a visat sa zboare inca o data

Robert Fletcher si-a petrecut cea mai mare parte a vietii zburand. Pasiunea lui pentru zbor a inceput atunci cand datorita unui grup de prieteni a invatat cum sa piloteze un avion. Fletcher si-a dezvoltat abilitatile de pilot pe cand lucra la Lost Nation Airport din Willoughby, Ohio unde repara si picta avioane pe care le si testa.

Din nefericire, odata cu inaintarea in varsta barbatul nu a mai putut zbura, insa dragostea lui pentru pilotaj nu a incetat niciodata. Dupa ce l-a auzit pe Fletcher vorbind de nenumarate ori despre avioane, unul dintre oamenii care aveau grija de el pe cand era internat in spital s-a hotarat sa-l ajute pe barbat sa mai zboare o data. Astfel, impreuna cu familia acestuia si cu cei care avea in adminitrare Lost Nation Airport i-au indeplinit visul lui Fletcher care s-a aflat pentru ultima oara in aer la bordul unui Cessna 172 pilotat chiar de el.

Citeste si: Ultima dorinta: Nu au murit pana nu au facut asta! 4 povestiri emotionante

Barbatul care a vrut sa-si mai vada o data cainele

Cainii sunt cei mai buni prieteni ai oamenilor – iar pentru Kevin McClain un barbat al strazii din Iowa nimic nu era mai important decat sa-si vada prietenul patruped inainte de as da ultima suflare. McClain si-a petrecut ultimii ani de viata intr-o masina, cainele Yurtsie, fiind singurul sau companion in toata aceasta perioada. Cand barbatul, bolnav de cancer, a fost internat intr-un spital, animal a fost dus intr-un adapost public. Aflat pe patul de moarte McClain a cerut sa-i fie adus cainele pentru ultima oara. Din fericire pentru omul strazii, unul dintre doctorii din spital era si voluntar in adapostul canin astfel ca a putut sa organizeze o ultima intalnire intre cei doi. La cateva zile dupa ce l-a revazut pe Yurtsie, McClain a trecut in lumea celor drepti.

Femeia care si-a dorit sa vada delfinii

Cand Linda Herdt a aflat ca are fibrom pulmonar, doctorii i-au spus ca mai are de trait mai putin de cinci ani. In mod miraculos, femeia a reusit sa lupte cu boala peste doua decenii. Apoi, pe cand avea 44 de ani starea sa s-a deteriorat brusc, iar medicii au estimat ca mai mai putin de sase luni de trait.

Insa Herdt nu dorea sa plece de pe aceasta lume inainte de a interactiona cu delfinii. Cand fundatia Dream Foundation a aflat despre lupta femeii cu cancerul si de faptul ca isi doreste sa vada aceste mamifere marine au facut tot ce se putea pentru a-i indeplini visul. Astfel, cu ajutorul celor de la Sea World, Linda a fost adusa in San Diego sa vada delfinii care i-a oferit inca un motiv „de a continua lupta cu boala necrutatoare”. De asemenea, femeii i s-a indeplinit un alt vis: acela de a vedea pentru prima oara oceanul.

Baiatul care si-a dorit sa ajunga pompier

In vreme ce Chris Greicius a fost cel care a inspirat infiintarea fundatiei Make-A-Wish, Frank “Bopsy” Salazar a fost primul copil caruia i s-a indeplinit visul. Dupa ce a fost diagnosticat cu leucemie in faza terminala la varsta de 5, mama lui Bopsy, Octaviana Trujillo, l-a internat la St. Joseph’s Medical Center in Arizona. Femeia a reusit sa vorbeasca cu Linda Pauling – mama lui Chris Greicius, care i-a dezvaluit ca a pus bazele unei fundatii care isi dorea sa indeplineasca ultimul vis a unui copil.

Impreuna cu ofiterul de politie Frank Shankwitz, care a devenit partenerul fundatiei, Paulina a mers la spital pentru a-l cunoaste pe Bopsy si a afla ce-si doreste micutul. Pe lista de dorinte a micutului se aflau cateva dorinte: o calatorie la Disneyland, un zbor cu balonul si sa fie pompier. Toate visele sale au fost indeplinite, insa cea care l-a incantat cel mai tare pe copil a fost experienta ca pompier. Nu doar ca a facut turul unei sectii de pompier, insa a participat si la stingerea unui incendiu, imbracat in costumatie de pompier.

Inainte de a trece in lumea cealalta „colegii sai”, pompierii l-au vizitat pentru ultima oara la spital, unde au urcat cu scara speciala pana la fereasta rezervei in care se afla pacientul pentru a-l instiinta ca masina de incendiu a fost numita “Bopsy 1”. La numai cateva ore dupa aceasta vizita, micutul a decedat.

Fetita care dorea sa auda colinde

In vreme ce cei mai multi copii de 8 ani se pregatesc in decembrie pentru sosirea Craciunului, Laney Brown pierdea batalia cu o forma foarte rara de leucemie. Cu numai 7 luni in urma, familia fetei aflase ca micuta lor nu mai are de trait decat cateva saptamani. Dupa ce au auzit vestea teribila parintii lui Laney au decis sa faca tot ce pot ca aceste ultimi luni sa fie perfecte. Insa toata comunitatea lor din Pennsylvania s-a implicat in acest proiect.

Folosindu-se de puterea social media, familia fetei au creat o pagina, sub numele de “Team Laney”, care, curand, a ajuns la 94.000 de fani. Pe 17 decembrie, familia a fost anuntata ca fetita mai are de trait numai doua saptamani. Cum micuta era nascuta doar trei zile mai tarziu, Fundatia Make-A-Wish a reusit sa stabileasca o intalnire video intre Laney si cantareata sa favorita, Taylor Swift.

Urmatoarea zi, pe 21 decembrie, o alta dorinta a micutei a fost indeplinita: 10.000 de oameni i-au cantat in dreptul ferestrei colinde. Timp de o ora pe starda s-au auzit: “Silent Night,” “Jingle Bells,” chiar si “Happy Birthday.” Ultima zi din viata micutei a fost chiar de Craciun, insa nu a inchis ochii pana nu le-a multumit tuturor pentru generozitatea de care au dat dovada.

foto: Pixabay.com

Exit mobile version