În perioada 9-25 iulie 2021, Opera Comică pentru Copii invită publicul la 15 reprezentații ale celebrului musical „School of Rock” (muzica Andrew Lloyd Weber), în regia lui Emil Pantelimon. Producția va avea avanpremiera vineri, 9 iulie 2021, de la ora 18:30, în Sala Mare, iar biletele sunt disponibile prin intermediul platformei bilete.ro. Echipa realizatorilor este alcătuită din Alexandru Ilie (conducere muzicală), Vladimir Turturica (scenografie), Cezara Blioju (coregrafie), Teodora Jaworski (conducere muzicală copii), Irina Furdui (asistent regie), Sabina Chirilă (asistent coregrafie), Valentin Racoveanu (director casting), Alina Gânj (traducere și adaptare) și English Kids Academy (pregătire pronunție și dicție).
Mesaj puternic, artiști desăvârșiți
„Am așa de multe să îți spun, dacă doar m-ai asculta… E mesajul subtil al unui musical care la Opera Comică pentru Copii, în regia lui Emil Pantelimon, devine super-producția de care avem cu toții nevoie, artiști și public împreună, pentru a ști că am depășit cu bine probabil cea mai dificilă perioadă din ultimele decenii. După câteva luni în care am cântat, am dansat, am fredonat și am respirat cu toții rock, zi de zi, în toate sălile din sediul OCC – căci o producție cu zeci de artiști în distribuție are nevoie de spațiu pe măsură! – suntem gata să împărtășim și cu voi acest titlu de referință din sfera musicalului, care va face cu siguranță istorie și în repertoriul Operei Comice pentru Copii: School of Rock
!”, a declarat Felicia Filip, managerul Operei Comice pentru Copii.Pe lângă melodiile originale din filmul „School of Rock”, compozitorul Andrew Lloyd Webber a adăugat alte 14 songuri noi, toate cu puternice influențe rock. Printre cei care se pare că au inspirat muzica se numără trupe ca Led Zeppelin, The Rolling Stones, Aerosmith, dar și trupe din zona punk.
„School of Rock la Opera Comică pentru Copii este un spectacol lecție despre cum putem elimina filtrele și șabloanele pe care societatea ni le impune zi de zi. Este despre educația de acasă și cea de la școală, despre spargerea unor bariere de comunicare, dar mai ales despre vocea copilului, care nu se poate face auzită în fața adultului. School of Rock deschide mintea oricărui spectator care alege să petreacă 150 de minute alături de o echipă artistică specială și te face să treci printr-o suită amplă de stări: bucurie, îngrijorare, emoție, frică, dragoste, împlinire, dispreț, recunoștință.”, a declarat Emil Pantelimon, regizorul acestei super-producții.
Inovații scenotehnice la Opera Comică pentru Copii
Pe lângă o distribuție impresionantă ca număr și calitate artistică, producția „School of Rock” marchează o serie de inovații de ordin tehnic în repertoriul instituției din Calea Giulești. În afara numeroaselor elemente scenotehnice pe care le are la dispoziție Opera Comică pentru Copii, a fost realizată o platformă ce va apărea din fosa scenei și va dezvălui un alt spațiu de joc. Platforma este o premieră la OCC, concepută de scenograful Vladimir Turturica, și va debuta în acest spectacol.
Astfel a apărut și o provocare majoră pentru dirijor, care, nemaiputând ocupa locul său obișnuit în fosă, nu mai are contact direct cu artiștii de pe scenă. Comunicarea sa cu ei se realizează prin ecrane amplasate în diferite puncte ale spațiului de joc. Fiind înconjurat de mixere, laptop-uri și alte accesorii, Alexandru Ilie este dirijorul-DJ, o ipostază în care nu s-a mai aflat până acum.