Sfatulparintilor.ro

8 alimente si medicamente pe care nu ar trebuie sa le amesteci niciodata

alimente si medicamente

Scopul medicamentelor este sa te ajute sa-ti recapeti starea de sanatate, insa uneori pot face mai mult rau decat bine in functie de alte alegeri. Dincolo de efectele secundare pe care le poti descoperi citind prospectul, stiai ca alimentele pot influenta modul de reactie a medicamentelor?

In combinatie cu pastilele, anumite alimente pot avea efecte neasteptate in organism. Si aici nu este vorba despre fast food, ci despre produse care, in mod normal, sunt foarte sanatoase.

Asadar, daca:

Iei pastile impotriva hipertensiunii, evita banana

Aceste medicamente pot creste nivelul de potasiu din organism. In mod normal, potasiul iti face bine, insa o cantitate prea mare pot cauza complicatii la inima, ca de exemplu palpitatii si ritm cardiac neregulat. Alte alimente bogate in potasiu sunt legumele cu frunze verzi, portocalele si inlocuitorii sarii.

Iei medicamente impotriva colesterolului evita grapefruit-ul si sucul de grapefruit

Sucul de grapefruitpot creste nivelul acestor medicamente in sistemul circulator ceea ce va avea ca rezultat riscul de a te confrunta cu efectele adverse ale acestor pastile, ca de exemplu dureri in picioare.

Grapefruit-ul poate complica si alte tipuri de medicamente asa ca cel mai bine ar trebui sa vorbesti cu medicul de familie in cazul in care iei pastile.

Iei medicamente ca urmare a unui atac de cord, evita lemnul dulce

Lemnul dulce contine glicirizina care poate cauza ritm cardiac neregulat atunci cand se combina cu digoxina. In plus, lemnul dulce poate inhiba eficacitatea si altor pilule, ca de exemplu cele care regleaza tensiunea arteriala, analgezicele si anticonceptionalele.

Citeste si: Cele mai periculoase combinatii de medicamente si alimente

Iei anticuagulante evita, sucul de merisoare

Unele studii au demonstrat ca pacientii care au baut suc de merisoare in timp ce luau anticuagulante au aratat o subtiere dramatica a sangelui, lucru ce poate duce la complicatii.

Iei pilule pentru subtierea sangelui, evita spanacul

Spanacul si alte legume cu frunzele verzi contin vitamina K, ea interfereaza atat cu pilulele pentru subtierea sangelului cat si cu anticuangulantele facandu-le mai putin eficace si crescand riscul de formare a cheagurilor de sange. De asemenea, ar trebui evitat consumul de kale, broccoli si alte legume cu aceleasi caracteristici.

Iei tetraciclina, evita lactalele

Calciul din lactate impiedica organismul sa absoarba corect antibioticele, motiv pentru care pastilele isi pierd din eficacitate. De fapt, ar fi bine sa iei medicamentele cu 1-2 ore inainte de masa astfel incat corpul sa le poata absorbi total.

Nu rata nici: Alimente pentru creier. 20 de alimente care te fac o persoana mai desteapta

Iei medicamente impotriva infectiilor bacteriene, evita carnea conservata

In cazul in care iei astfel de medicamente in timp ce mananci alimente ce contin tiramina, te vei confrunta cu o crestere brusca a tensiunii. Aminoacidul se gaseste in alimentele afumate, conservate sau fermentate, ca de exemplu in salam, carnati uscati sau branza procesata dar si in banane, avocado, ciocolata si alcool.

Iei medicamente pentru tiroida, evita nucile

Nucile, ca si alte alimente bogate in fibre – soia – pot impiedica organismul din absorbtia corespunzatoare a pastilelor respective. Tocmai de aceea, medicii recomanda ca pilulele pentru tiroida sa fie luate seara, inainte de a merge la culcare astfel incat organismul sa aiba suficient timp pentru a le absorbi.

Sursa: viraltales.com

Foto: Pixabay.com

Exit mobile version