Sfatulparintilor.ro

12 curiozitati incredibile despre care vrei sa le povestesti prietenilor

curiozitati incredibile

Daca esti un fan al rubricii „Stiati ca…”, citeste in continuare. Iata 13 curiozitati incredibile despre care vei vrea sa le povestesti prietenilor.

Cea mai mare distanta dintre gemeni a fost de 87 de zile.

Cutia postala aflata la cea mai mare adancime se afla in golful Susami din Japonia – 10 metri sub nivelul apei.

In 2007, americanul Corey Taylor si-a inscenat propria moarte pentru a scapa de contractul cu o companie de telefonie fara sa plateasca despagubiri. Nu i-a reusit.

Citeste si: 50 de curiozitati nebune din intreaga lume. Cate litere are alfabetul Hawaiian si unde n-ai voie sa-ti botezi porcii Napoleon

Cele mai vechi prezervative descoperite dateaza din anul 1640. Ele au fost gasite in Castelul Dudley din Anglia. Erau realizate din intestine de animale si pesti.

In 1923, jocheul Frank Hayes a castigat cursa din Belmont Park (New York) desi era mort. Barbatul a suferit un atac de cord la mijlocul cursei, insa a ramas in sa pana cand calul sau a terminat cursa. Abia atunci s-a descoperit decesul jocheului.

Cazu Marzu poate fi denumita cea mai periculoasa branza din lume. Delicatesa din Sardinia contine larve si a fost declarata ilegala din cauza potentialului sau daunator. Larvele ingerate pot supravietui acizilor din stomac, iar ajunse in intestine pot perfora peretii acestora, cauzand dureri de burta, greturi, varsaturi si scaune cu sange.

Nu rata nici: 7 curiozitati surprinzatoare despre unt

Oraselul olandez Ghiethoorn nu are strazi. Zonele de uscat si casele sunt legate intre ele doar prin poduri si canale cu apa.

Cutremurele puternice afecteaza rotatia Pamantului in jurul axei sale, ceea ce duce la scurtarea zilei. Cutremurul din Japonia a scurtat ziua cu 1,8 microsecunde, iar cel din Sumatra din 2004, cu 6,8 microsecunde.

Primul film american in care s-a tras apa la toaleta a fost capodopera lui Alfred Hitchcock – Psycho.

In Antarctica exista un ghetar care „sangereaza”. De fapt, lichidul rosiatic care iese din ghetar apare ca urmare a unui proces chimic de oxidare a apei sarate.

La Biserica St. Burchardi din Halberstadt, Germania, se desfasoara cea mai lunga manifestare muzicala. Inceputa in 5 septembrie 2001, opera lui John Cage – Organ2/ASLSP (As Slow As Possible – cat se poate de lent) se va finaliza in 2640. Ultima schimbare de nota a fost in octombrie 2013, iar urmatoarea se va face in 2020.

Cel mai mare fulg de zapada recunoscut de Cartea Recordurilor a masurat 38 cm in diametru. El a fost inregistrat in 1887 de catre fermierul Matt Coleman, din Fort Keogh.

Sursa: buzzfeed.com

Exit mobile version