Sfatulparintilor.ro

Atenție! Întâlnire astrală de grad zero din 20 martie 2024! Mercur și Chiron se întâlnesc în Berbec de trei ori în 5 luni! Se redeschide rana identității fiecăruia! O putem vindeca?

Mercur și Chiron se întâlnesc în Berbec

Pe 20 martie 2024, Mercur face conjuncție cu Chiron în Berbec. Conjuncția Mercur-Chiron reprezintă o oportunitate de a săpa adânc în răni, de a identifica modelele de autodistrugere și de a reface imaginea noastră despre noi înșine.

Conjuncția Mercur-Chiron în Berbec – De ce este importantă?

Conjuncția Mercur-Chiron în Berbec nu este tranzitul obișnuit al lui Mercur. De ce? Pentru că Mercur va petrece un timp neobișnuit de lung în Berbec datorită retrogradării sale care începe la 1 aprilie 2024.

Mercur va rămâne în sfera conjuncției cu Chiron și Nodul Nord pentru foarte mult timp, activând oportunități de a reveni și rescrie modelele de autodistrugere a gândirii. În timpul acestui tranzit (care este activ până pe 7 mai 2024), putem găsi vindecare abordând vechile răni și adoptând perspective noi care se aliniază cu potențialul nostru cel mai înalt.

Conjuncția Mercur-Chiron pe 20 martie 2024 este prima conjuncție dintr-o serie de 3. Celelalte conjuncții au loc pe 15 aprilie 2024, în Berbec (cu Mercur retrograd) și a treia pe 7 mai 2024, tot în Berbec.

În timp ce datele exacte marchează vârful de energie al tranzitului, conjuncția Mercur-Chiron este activă pentru întreaga perioadă – de acum până în mijlocul lunii mai. Acesta este un tranzit intens care va influența fiecare dintre noi.

Semnificatiile spirituale ale echinoctiului de primavara! Inceputul anului nou astrologic! Ritualuri de purificare

Conjuncția Mercur Chiron în Berbec – Rana identității

Conjuncția Mercur-Chiron se întâmplă în semnul Berbecului. Berbecul este semnul „Eu sunt”. Berbecul este identitatea noastră.

Prin urmare, Mercur în conjuncție cu Chiron va declanșa rana noastră de identitate. Indiferent cât de încrezători și realizați suntem, toți avem o rană de identitate profund înrădăcinată, pentru că toți am suferit la un moment dat de sentimente de respingere și abandon.

De fiecare dată când cineva ne-a abandonat sau ne-a respins, aceasta a pus în discuție existența noastră. „Am dreptul să fiu aici?” „Contează cu adevărat existența mea?” „Cine sunt eu?”

Acestea sunt întrebările fundamentale pe care conjuncția Mercur-Chiron în Berbec le va aduce la suprafață.

Conjuncția Mercur Chiron – Povestea tănii tale de identitate

În astrologie, Mercur reprezintă ”narațiunea general” – modul în care ne dăm seama de lume, ”povestea” general acceptată, ceea ce ne spunem, ceea ce credem că este adevărat. Prin urmare, conjuncția Mercur-Chiron va dezvălui ”narațiunea general” sau povestea rănii noastre Chiron. Mai precis, povestea rănii noastre de identitate (Chiron în Berbec).

Povestea rănii noastre poate părea unică pentru tine. Ccu toate acestea, ea poate fi urmărită prin linia noastră familială, putând ajunge până la generațiile anterioare. Nodul Nord în Berbec este, de asemenea, implicat în acest tranzit. Mercur nu este doar conjunct cu Chiron, ci și cu Nodul Nord.

Nodurile Lunare apar tot timpul în dinamica familială, evidențiind modele care sunt moștenite de-a lungul generațiilor. Dacă Nodul Sud reprezintă karma trecută care trebuie eliberată și transformată, Nodul Nord este oportunitatea de a ne schimba karma și de a ne rescrie destinul.

Atunci când Mercur se aliniază cu Chiron și Nodul Nord, avem o oportunitate unică de a săpa în modelele adânc înrădăcinate moștenite de la familia noastră și de a înțelege modurile în care acestea ne-au afectat simțul individualității și scopului.

Iată câteva exemple de narațiuni Mercur-Chiron în Berbec care pot apărea în săptămânile următoare:

”Nu sunt perfect”

Acesta este cazul în care persoana crede – datorită experiențelor reale de respingere sau semnale interpretate din familia lor, că sunt imperfecte, poate pentru că familia lor dorea un copil cu calități diferite, de alt gen sau cu o apariție diferită.

Această respingere îi determină să-și schimbe personalitatea astfel încât să se conformeze cu ceea ce se așteaptă. Acest abordare este, desigur, autodistructivă, deoarece putem fi doar noi înșine, NU altcineva.

Noul an astrologic le poartă NOROC acestor 4 ZODII. Ce urmează pentru ele din 20 martie 2024 cu Soarele în Berbec

„Sunt o povară”

Copilul s-a născut ”din greșeală”, sau într-o familie cu probleme materiale sau alte tipuri de povară. Copilul a fost fie abandonat în mâinile altor membri ai familiei sau îngrijitori și/sau a fost făcut să se simtă ca o povară.

Li s-a putut spune: „M-am sacrificat pentru tine”, fiind practic acuzat că este un obstacol, împiedicând părintele să-și atingă propriile obiective.

„Sunt o copie fidelă a familiei mele”

În această narațiune, copilul era așteptat să adopte valorile, credințele, comportamentul social sau statutul social al familiei. Orice abatere de la ”normă” era văzută ca o trădare.

În mod inconștient, copilul crede că existența sa este validată doar în contextul ”povestirii” familiei și că nu poate ”există” în afara acestei povești. Prin urmare, individualitatea lor unică este invalidată și negată.

Copilul care se luptă cu această narațiune crede că nu poate depăși membrii familiei lor. De exemplu, dacă niciun membru al familiei nu a mers la universitate, copilul ar putea să se saboteze și să ”eșueze” la examenele de admitere la universitate pentru a nu schimba narațiunea familiei.

„Sunt un păcătos”

În această narațiune, copilul interiorizează un sentiment de greșeală sau vinovăție asociată cu impulsurile naturale, dorințele sau plăcerile. Datorită represiunii sexuale, credințelor religioase sau culturale, impunerii familiei a unor norme restrictive, copilul percepe instinctele și dorințele lor innăscute ca fiind păcătoase sau moral greșite.

Acest conflict intern îi împiedică pe copii să-și abordeze pe deplin viața, să-și încredințeze instinctele și să-și realizeze potențialul. În toate aceste narațiuni, calitățile de tip Berbec, cum ar fi asertivitatea, independența și exprimarea de sine, sunt înăbușite.

Aceste scenarii nu sunt menite să promoveze resentimentele față de familia noastră, nici să ne facă să ne simțim ca niște victime. De fapt, cu cât ne uităm mai mult la aceste dinamici familiale, cu atât înțelegem rădăcinile adânci ale acestor modele. Părinții noștri cel mai probabil au moștenit aceste povești de la propriii lor părinți, iar aceasta se întinde pe mai multe generații.

Cu toate acestea, doar pentru că aceste povești există de decenii – sau chiar de secole – acest lucru nu înseamnă că trebuie să continuăm să le perpetuăm.

Conjuncția Mercur Chiron în Berbec – Vindecarea Rănii de Identitate

Vestea bună este că următorul tranzit Mercur-Chiron – însoțit de Nodul Nord – este o oportunitate unică de a 1) înțelege dinamica mai profundă a acestei răni de identitate și 2) a rescrie acest scenariu care a fost transmis de generații.

Povestea familiei tale l-a modelat pe tine, dar nu te definește. Poți rupe ciclul. Poți rescrie scenariul.

Nu ești imperfect.

Ești tu – un individ unic care poate sau nu să semene cu ceea ce familia ta așteaptă sau dorește. Valoarea ta este inherentă și nu este definită de percepțiile altora despre tine.

Nu ești o povară.

Ești aici pentru un motiv; faptul că te-ai născut în anumite circumstanțe dificile nu invalidă existența ta.

Nu ești o copie fidelă a familiei tale.

Deși împărțim ADN-ul cu rudele noastre, suntem cu toții indivizi unici, cu o poveste unică și o misiune individuală de îndeplinit. Identitatea ta nu este limitată la așteptările sau la limitele stabilite de familia ta.

Nu ești un păcătos.

Plăcerea este portalul către esența noastră și creativitatea personală. POȚI avea încredere în impulsurile tale și în geniul tău creativ. Ele te vor îndruma către împlinire și autenticitate.

Conjuncția Mercur-Chiron – Darul din interiorul Rănii

Te poți întreba – atunci de ce toate aceste lupte? De ce trebuie să experimentăm rana și provocările asociate cu ea?

Pentru că există un tezaur ascuns în rănă.

Sunt toate lucrurile pe care le facem pentru a ne vindeca, toate lecțiile pe care le învățăm și toate forțele pe care le dezvoltăm pentru a depăși adversitatea care ne formează potențialul unic, transformând în cele din urmă rana noastră în cel mai mare dar al nostru.

Următoarea conjuncție Mercur-Chiron pe 20 martie 2024 este doar începutul dezvăluirii Țpoveștii rănii”. Mai multe și mai multe straturi vor fi dezvăluite pe măsură ce tranzitul se dezvoltă în următoarele săptămâni.

În plus față de Mercur conjunct Chiron și Nodul Nord, avem două eclipse puternice. O eclipsă lunară în Balanță pe 25 martie 2024, cu Mercur conjunct Chiron și Nodul Nord și o eclipsă solară în Berbec pe 8 aprilie 2024, exact conjunctă cu Chiron.

Aceste tranzite vin cu o oportunitate unică în viață de a rescrie modelele noastre karmice.

De data aceasta putem cu adevărat să rupem cercul.

Următoarele săptămâni vor oferi mai multe indicii despre ceea ce trebuie să faci exact pentru a rescrie povestea rănii tale astfel încât să poți debloca întregul tău potențial și să trăiești viața pe care ești menit să o trăiești.

sursa: Astrobutterfly.com

Exit mobile version