Sfatulparintilor.ro

Semnificatia numelui Lucian. Originile si calitatile unui om sensibil

Semnificatia numelui Lucian - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - child-3003289_1920

Parintii care nu stiu cum sa-si boteze copiii iau in calcul inclusiv semnificatia numelui pentru a se putea decide ce se potriveste. In limba romana un nume care se bucura de popularitate este Lucian. Semnificatia numelui Lucian are origini latine, mai exact de la substantivul comun de aceasta origine, „lux”, care semnifica „lumina”.

Varianta feminina a numelui Lucian este Lucia, Luciana sau Lucica, acesta din urma fiind diminutivul.

Citeste si: Semnificatia numelui Cosmin, unde a aparut si cand se sarbatoreste

Semnificatia numelui Lucian – calitatile unui barbat cu acest nume

Semnificatia numelui Lucian spune ca cel care poarta acest nume este un personaj simpatic care inspira calm, liniste si armonie. Este constiincios si de incredere, calitati care contribuie la prezenta sa confortabila si linistitoare.

Lucian este condus de dorinta de a multumi si de a fi placut, in schimb, simtindu-se adesea responsabil personal pentru ceilalti – mai ales in ceea ce priveste familia sa, fata de care simte uneori anumite obligatii sau constrangeri.

Semnificatia numelui Lucian – ce fel de prieten este

Viata sa emotionala este importanta pentru el, iar Lucian este un suflet tandru si sensibil care are o intelegere profunda a semnificatiei prieteniei.

El este destul de selectiv in relatiile sale personale si nu isi face prieten pe oricine. In timp ce este mereu acolo cand este cel mai necesar, se asteapta in schimb la aceeasi favoare.

Lucian are probleme sa uite o insulta sau o tradare, a carei amintire ramane prezenta in mintea sa mult timp si il poate face amar si resentimentos.

Te mai poate interesa: Semnificatia numelui Ion. Ce reprezinta acest nume

Lucian – timid in copilarie

Cand alegi un nume pentru copilul tau vrei sa sune bine si sa aiba si o semnificatie aparte. Daca iti vei boteza copilul Lucian, gandeste-te ca semnificatia numelui Lucian spune ca un copil cu acest nume este timid si foarte sensibil, cu o mare nevoie de tandrete si afectiune in copilarie.

Alte peste 1000 de NUME DE BAIETI si semnificatiile lor gasesti aici.

Image by Александр Мартинкевич from Pixabay

Exit mobile version