Sfatulparintilor.ro

Semnificatia numelui David. Vezi ce inseamna cel mai cunoscut nume din lume

Semnificatia numelui David - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - child-872057_1920

Numele David este unul dintre cele mai de succes nume biblice din toate timpurile. Te intrebi care este semnificatia numelui David? Nascut din Vechiul Testament ca al doilea rege al Israelului, David este un jucator cheie in naratiunea iudeo-crestina.

Numele David provine din ebraicul „Dawidh”, care inseamna „draga, iubita”.

Te mai poate interesa: Semnificatia numelui Cristian. Ce se spune despre cei care poarta acest nume

Semnificatia numelui David in Biblie

David este un personaj important. David a fost un rege vestit al Israelului care a domnit in sec X iH. In traditia crestina, se crede ca mesia Iisus Hristos este descendent direct din regele David (motiv pentru care Iisus este adesea denumit „fiul lui David”).

David este venerat ca sfant si prooroc in biserica catolica (avand ziua de 29 decembrie). De asemenea, este venerat de crestinii ortodocsi in Duminica Sfintilor Parinti dupa trup ai Domnului (intre 11-17 decembrie).

David era un personaj biblic important. S-ar putea spune ca David a fost „dragul” special al lui Dumnezeu; cunoscut ca omul dupa propria Sa inima.

Citeste si Semnificatia numelui Marian. De ce sa alegi acest nume pentru copilul tau

Numele David, preferat in toata lumea

David ramane un nume preferat in toata lumea occidental.

David a fost intotdeauna un nume de baieti extrem de popular in Statele Unite. In ultimii 130 de ani, cel mai scazut clasament pe care l-a avut este locul 33, care a fost la inceputul secolului al XX-lea. In caz contrar, a ramas cam in primele 10-20 de pozitii deceniu dupa deceniu.

La fel ca Michael, Matthew si Daniel – nume care sunt populare de mai bine de un secol – David nu suna niciodata de moda veche sau exagerat.

Numele David a fost popular in Scotia si Tara Galilor inca din Evul Mediu, iar in prezent este des intalnit in Irlanda. De asemenea, este auzit in Statele Unite, Anglia si Israel (in randul baietilor evrei).

David este unul dintre cele mai de succes nume dintre toate numele.

Alte NUME DE BAIETI si semnificatiile lor gasesti aici.

Image by Free-Photos from Pixabay

Exit mobile version