Sfatulparintilor.ro

Semnificatia numelui Catalin. Afla ce inseamna si de unde vine

Semnificatia numelui Catalin - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - child-974947_1920

Il consideri pe Catalin un nume frumos de bebelus? Inainte de a-ti boteza asa copilul, este bine sa afli care este semnificatia numelui Catalin.

Intelesul lui Catalin este “puritate, curatenie”. Retineti ca multe nume pot avea semnificatii diferite in alte tari si limbi, asa ca aveti grija ca numele pe care il alegeti sa nu insemne ceva rau sau neplacut.

Denumirea de Catalin este de origine spaniola si este folosita mai ales in tarile vorbitoare de spaniola, dar si in alte cateva tari si limbi ale lumii.

Citeste si: Semnificatia numelui Alexandru. Ce inseamna si cum sunt baietii cu numele Alexandru

Istoria si semnificatia numelui Catalin sunt fascinante

Numele Catalin deriva din numele grecesc antic „aikaterine” care la randul sau deriva din „katharós”, care inseamna „curat, clar, pur”.

Atfel, numele Catalin inseamna „pur, limpede de murdarie, curat de rusine sau de vinovatie, purificat”. Este legat de zeita Hecate, o zeita greaca a rascrucilor. De cele mai multe ori este infatisata cu trei capete; unul de caine, unul de sarpe si unul de cal.

Cel care poarta numele Catalin vrea mereu sa inteleaga si sa-i ajute pe ceilalti cu problemele lor. Din pacate, el se poate implica prea mult.

Te mai poate interesa: Semnificatia numelui Alin. Vezi ce inseamna si cat noroc aduce in viata unui copil botezat asa

Cum este un barbat Catalin? Semnificatia lui te cucereste cu siguranta

Este bland si afectuos si se bucura de viata de acasa si de familie. Cu toate acestea, are tendinta de a evita problemele si de a amana pana maine deciziile care ar trebui luate astazi. Din aceasta cauza, va obtine greu succesul.

Barbatii care poarta acest nume sunt carismatici, empatici, sensibili, corecti, justitiari si tind spre armonie si echilibru.

Punctele slabe de sanatate create de acest nume afecteaza functiile fluidelor.

Prima litera a numelui poate capata o semnificatie si o importanta diferita legate de modul in care traieste, de modul in care se ocupa de problemele sale, de modul in care isi gestioneaza nevoile sexuale.

Alte peste 1000 de variante de nume de baieti, de la A la Z, gasesti aici.

Imagine de vargazs de la Pixabay

Exit mobile version