Exista multe motive pentru care sa incepi sa prepari singura piureuri pentru bebelusi. Mai ales acum, cat e cald si au aparut deja fructele de sezon, ar fi pacat sa nu testezi cateva retete proaspete si bune, de sa te lingi chiar tu pe degete.
1. Piure de broccoli si pere
Ai nevoie de:
– 1 para mare, spalata, curatata de pielita si de samburi si taiata marunt;
– ¼ de palarie de broccoli, spalat si taiat marunt.
Mod de preparare:
Pune la fiert un litru de apa si plaseaza broccoli intr-un cos de steamer, chiar deasupra oalei, ca sa il poti gati la abur (ai grija ca apa sa nu atinga fundul cosului). Acopera cosul cu un capac etans si lasa broccoli la gatit vreme de 7 minute. La final, paseaza-l la blender impreuna cu bucatile de para. Piureul de broccoli si para va ramane proaspat pana la 3 zile in frigider si pana la 3 luni in congelator, daca il vei tine intr-un recipient inchis etans.
Pentru tine poti incerca aceasta reteta video
2. Piure de capsune si banane
Ai nevoie de:
– 1 mana de capsune proaspete, spalate si taiate;
– 1 banana de dimensiuni medii, fara coaja.
Mod de preparare:
Paseaza fructele la blender – ca sa obtii consistenta dorita, poti adauga putina apa sau chiar lapte (stors cu pompa sau lapte praf gata preparat). Pe urma, trece piureul printr-o sita, ca sa elimini eventualele cocoloase.
Sfat: Alege capsunele care sunt ferme, coapte, stralucitoare, de culoarea rosu-inchis si care au un miros placut. De asemenea, si banana trebuie sa fie coapta (ai grija sa nu fie lovita).
Pentru tine poti incerca si aceasta reteta video
3. Iaurt cu spanac si zmeura
Ai nevoie de:
– 2 cani de spanac-baby, spalat;
– 1 cana de zmeura, spalata;
– 1 + ½ cani de iaurt organic de vanilie.
Mod de preparare:
Gateste spanacul la aburi (dupa modelul cu broccoli, de la prima reteta) si apoi paseaza-l la blender impreuna cu restul ingredientelor. Pastrat intr-un recipient inchis etans, acest iaurt ramane proaspat pana la 3 zile in frigider si pana la 3 luni in congelator.
Pentru tine poti incerca aceasta reteta video
Autor: Alexandra NEDELCU
Sursa: The Bump