E vremea concediilor si a iesirilor la mare. Cand ai, insa, bebelusi sau copii mici, lucrurile nu mai sunt chiar atat de simple.
Iata 11 sfaturi ca sa mergi in siguranta cu bebelusii sau copiii mici la plaja.
1. Alege culori tipatoare
Copiii sunt adorabili, indiferent in ce-i imbraci. Insa daca nu-ti place cum ii sta in culori tipatoare, este indicat totusi sa-l imbraci in culori neon pe plaja. Asa este mai usor de detectat in locurile aglomerata. Iar salvamarii il pot vedea imediat daca este in apa.
2. Alege un hotel aproape de plaja
Oricat de scump ti s-ar parea, nu alege un hotel departe de plaja. Vei vedea ca sunt o multime de lucruri de care vei avea nevoie si pe care le-ai lasat in camera. Poate jucaria preferata, poate mai ai nevoie de niste scutece sau servetele umede. Poate copilului i se face somn. Cu cat esti mai aproape este hotelul, cu atat mai bine pentru tine.
3. Nu sari peste protectie
Alege o crema cu factor de protectie cel putin 15. Aplica crema inainte de a iesi din casa peste tot, inclusiv pe nas, urechi si scalp. Pe plaja, reaplica crema la fiecare doua ore sau imediat ce a iesit din apa sau a transpirat abundent.
4. Sapa o groapa
Sapa o groapa si umple-o cu apa, astfel incat nu va fi nevoie sa mergi cu copilul in mare la fiecare 5 minute. In acest fel micutul va avea mica lui mare aproape de tine.
5. Evita orele de varf
Mergi la plaja devreme. Pana in ora 10 dimineata. Nu doar ca eviti aglomeratia, insa soarele este mai putin puternic. Evita orele pranzului, cand soarele este arzator. Poti iesi apoi din nou pe plaja pe inserat.
6. Ia un cort
Pare o mare bataie de cap, insa un cort mic iti poate fi de mare ajutor pe plaja. Pe langa faptul ca va apara de soare, copiii pot dormi linistiti pe plaja. Daca iti este peste mana cortul, poti opta si pentru o umbrela de soare.
7. Impacheteaza de seara
De cu seara poti pregati gustarile pentru a doua zi. Tine la congelator sticle de apa sau de suc. Dimineata le poti pune in geanta frigorifica sau termoizolata alaturi de fructe si sandvich-uri. Cu timpul gheata se va topi, dar fructele si gustarile vor sta “la rece” suficient de mult timp.
De asemenea, este indicat ca si restul bagajului sa-l pregatesti de seara. Scutece, servetele, jucarii etc. Si nu uita de marunt: sunt multe tentatii de plaja.
8. Ia cu tine papuci de plaja
Plajele pot avea cioburi, scoici sparte sau alte obiecte contondente care pot rani talpile picioarelor. Asa ca papuceii de plaja te vor salva de la neplaceri.
9. Capul acoperit
Indiferent daca ai umbrela sau cort, nu trebuie sa-ti lasi capul descoperit. Si adultii si copiii trebuie sa poarte palariute sau sepcute deschise la culoarea astfel incat sa va protejati capul de soarele puternic. Ochelarii de soare sunt si ei la fel de importanti. Alege perechile potrivite pentru copii la un magazin de specialitate.
10. Poarta intotdeauna costumul de baie
Suna hilar, insa sunt adulti care nu vor sa intre in apa. Totusi, nu se stie niciodata cand pustiul o zbugheste in apa si va trebui sa fi pregatit pentru asta. Si mama, si tatal trebuie sa fie pregatiti pentru cazuri de urgenta.
11. Testeaza nisipul
Unii bebelusi nu sunt obisnuiti cu textura nisipului si s-ar putea speria de plaja. Pentru a evita acest lucru, pregateste-i din timp, acasa, un loc de joaca cu nisip sau mergi intr-un parc care are nisip.Atentie! Il poate considera gustos!
Nu iti face asteptari prea mari. Ia fiecare zi asa cum e. Vacantele cu copiii nu se vor putea compara niciodata cu vacantele in doi. Poate copilului nu-i place plaja, poate cedeaza nervos din cauza caldurii, a aglomeratiei sau a oboselii. Valurile mari si sclipitoare il pot speria. Sunt o multime de lucruri care se pot intampla, insa bucura-te de fiecare secunda. Veti avea amintiri grozave!
foto: Depositphotos.com