Ultimele

Studiu despre sex: Ce ne face fericiti?

Relatii & Cuplu » Probleme sex » Studiu despre sex: Ce ne face fericiti?
Studiu despre sex

Sexul este cea mai placuta activitate umana, iar oamenii se declara cei mai fericiti atunci cand fac sex. Cel putin asa reiese dintr-un studiu realizat la Universitatea din Canterbury, Noua Zeelanda.

Sexul se situeaza pe primul loc in clasamentul activitatilor care ii face pe oameni fericiti, la toate cele trei categoriile studiate (placere, angajament, semnificatie), surclasand alte activitati precum socializarea, consumul de alcool sau voluntariatul. Surprinzator sau nu, socializarea on-line se afla la coada clasamentului activitatilor care ii fac pe oameni fericiti, destul de aproape de activitati neplacute precum revenirea dupa o boala sau treburile casnice.

Te mai poate interesa: Studiu despre sex: Infidelitatea în spaţiul virtual

Concluziile australienilor sunt, totusi, contrazise de colegii lor americani.

Potrivit acestora, oamenii sunt mai tentati sa-si urmareasca activitatea pe Facebook decat sa faca sex. Americanii de la Universitatea din Chicago au intrebat mai multe persoane cu varsta cuprinsa intre 18 si 85 de ani, care este pentru ei tentatia careia ii fac cel mai greu fata. Majoritatea raspunsurilor au avut clasata pe prima pozitie: verificarea profilului pe platformele de socializare. Pe locurile urmatoare s-au clasat fumatul si sexul.

“Diversele activitati pe Facebook sau Tweeter necesita mai putin efort, avand in vedere ca se apasa pe mai putine butoane”, explica mai in gluma, mai in serios, coordonatorul studiului – Wilhem Hofmann.

foto: Depositphotos.com

Data articol: 18 mai 2023