Ultimele

Cum va fi sexul in 2050

Relatii & Cuplu » Stiri » Cum va fi sexul in 2050
sexul in 2050 - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - woman-1909153_1920

Oamenii s-ar putea casatori cu robotii in acest secol. Mai mult s-ar putea sa si faca sex cu robotii. „Predictia mea este ca in jurul anului 2050 in Massachusetts va fi legalizata casatoria cu robotii”, considera David Levy, cercetator in inteligenta artificiala la Universitatea Maastricht din Olanda. La prima vedere, sexul cu robotii ar putea fi privita drept ciudata, “insa de indata ce vom avea o poveste de genul <<am facut sex cu robotul si a fost grozav>> publicata intr-o revista precum Cosmopolitan multi oameni vor proceda la fel”, a spus Levy pentru revista LiveScience.

 

 

1.  De la Pygmalion la Roomba

Ideea de romantism intre o fiinta umana si creatia sa artistica si/sau mecanica nu este noua, inca din antichitate ne intalnim cu mitul care dezvaluie povestea de dragoste dintre Pygmalion si Galatea, statuia careia i-a dat viata zeita Venus.

Notiunea a persistat pana in zilele noastre. Si nu doar in filmele a fost explorata idea, insa in urma cu 40 de ani, oamenii de stiinta au observant ca, din cand in cand, deveneau atrasi de Eliza, un program conceput pentru a pune intrebari si a imita un psihoterapeut.

“Exista trendul ca robotii sa arate cat mai uman cu putinta si vin din ce in ce mai mult in contact cu oamenii. La inceput robotii erau folositi intr-un mod impersonal, unde ajutau la constructia automobilelor. Apoi au inceput sa fie folosite in birou pentru a aduce corespondenta sau sa le arate vizitatorilor muzeul sau acasa ca si aspiratoare, precum Roomba. Acum avem roboti de jucarie, precum Aibo, robotul caine sau Tickle Me Elmos”, spune Levy. Tocmai de aceea, omul de stiinta considera ca sexul cu robotii este inevitabil.

 

 

 

2. Sex in 5 ani

Levy argumenteaza ca psihologii au identificat o multime de motive pentru care oamenii se indragostesc „si aproape toate dintre acestea se pot aplica relatiei om-robot. Spre exemplu, similaritatile din personalitate si cunostintele, toate sunt programabile. Un alt motiv pentru care oamenii se indragostesc este atunci cand stiu ca cealalta persoana le place si acest lucru este programabil.”

In 2006, Henrik Christensen, fondatorul European Robotics Research Network prezicea ca oamenii vor avea raporturi sexuale cu robotii in 5 ani, iar Levy crede ca acest lucru este pe cale sa se intample. Exista deja companii care vand jucarii sexuale realiste, „si este doar o chestiune de timp pana vor adauga noi piese care sa produca o anumita vibratie”, considera cercetatorul sau sa scoata unele sunete specifice. Iar pe masura ce software-ul devine mai avansat si relatiile dintre om si robot devin mai personale, totul va avea ca rezultat mariajul. „In urma cu 100 de ani, casatoriile interrasiale si a persoanelor de acelasi sex erau ilegale in SUA. Mariajele interraciale au devenit legale in urma cu 50 de ani, iar casatoriile intre persoane de acelasi sex sunt legale in unele state. Mai devreme sau mai tarziu, vom vedea si casnicii intre oameni si roboti. Intrebarea care se pune nu este daca asta se va intampla vreodata ci cand se va intampla. Iar eu sunt convins ca raspunsul este mult mai devreme decat ati putea crede”.

 

 

 

Cand si unde se va intampla

Levy crede ca Massachusetts va fi primul oras care va legaliza mariajul dintre un om si un robot: „Massachusetts este mai liberal decat alte state SUA si a fost unul dintre primele si cand a fost vorba despre casatoria intre persoane de acelasi sex”.

Desi, specialistul in robotica Ronald Arkin, de a Institutul Tehnologic Georgia din Atlanta nu crede ca mariajele dintre roboti si oameni vor fi legale mai devreme de 2050, „orice se poate intampla. Si doar pentru ca nu este legal nu inseamna ca nu vor fi oameni care sa incerce” a declarat el pentru LiveScience. „Fiintele umane sunt creaturi neobisnuite. Daca ma intrebi pe mine, eu nu cred ca toti oamenii vor dori sa se casatoreasca cu roboti. Daca vor exista exceptii? Exista chiar si acum oameni care sunt gata sa se casatoreasca cu jucariile sexuale”.

Principalul beneficiu ai casatoriilor om-robot ar fi pentru oamenii care altfel n-ar putea avea un mariaj fericit, „persoanele carora le este greu sa se implice intr-o relatie pentru ca sunt timide sau au probleme psihologice sau pur si simplu au personalitati neplacute”, considera Levy.

 

 

Intrebari controversate

Posibilitatea sexului cu robotii ar putea starni intrebari controversate pentru umanitate. Spre exemplu, sexul cu roboti at putea fi o rezolvare pentru cei cu deviatii sexuale. „Daca ai pedofili si-i lasi sa foloseasca roboti copii, aceasta va reduce incidenta abuzurilor asupra copiilor sau o va creste? Nu cred ca cineva are aceste raspunsuri inca, asta ar trebui sa se faca cercetari in aceasta directie”, a declarat Arkin.

Mai mult pastrarea unui robot pentru sex ar putea reduce prostitutia umana si toate celelalte probleme care decurg de aici. Insa, „intr-o casnicie, unul dintre parteneri poate fi gelos sau se poate considera inselat daca celalalt foloseste robotul. Sau poate ca femeia va spune, in loc de <<Nu in seara aceasta iubitule. Ma doare capul>>, i-ar putea zice <<Iubiule ma doare capul. Ce-ar fi sa apelezi la robot>>”, crede Levy.

Insa mai sunt si alte chestiune care necesita o atentie sporita. Daca permitem robotilor sa devina o parte atat de importanta din viata noastra, cum va schimba asa umanitatea si civilizatia? Nu exista raspunsuri clare aici insa este nevoie de studii pentru a prognoza impactul acestor schimbari.

 

Foto: Pixabay.com

Data articol: 26 ianuarie 2020