Ultimele

De ce au femeile orgasm? 3 teorii dezbatute in studii

Relatii & Cuplu » Probleme sex » De ce au femeile orgasm? 3 teorii dezbatute in studii
De ce au femeile orgasm

Orgasmul masculin face parte in mod evident din reproducerea sexuala dat fiind faptul ca apare odata cu ejacularea. Orgasmul este, asadar, modul in care barbatii „isi imprastie samanta”. Ce se intampla, insa, cu orgasmul feminin? Joaca un rol in reproductie sau poate ca menirea lui este cu totul alta?

Oamenii de stiinta dezbat acest subiect de zeci de ani si au ajuns la urmatoarele trei teorii.

Secrete pentru orgasm multiplu. Toata lumea trebuie sa le stie

Creste sansa de a ramane insarcinata

Unii specialisti considera ca orgasmul creste sansa ca o femeie sa ramana insarcinata. Ei cred ca prin climax se elibereaza un hormon – oxitocina – care determina contractile uterului. Aceste miscari atrag sperma in tractul reproductiv, ceea ce usureaza fertilizarea ovulului.

Aceasta idee este sprijinita de un studiu din 1993 in care femeile au fost rugate sa colecteze lichidul seminal aflat in vagin dupa o partida de amor. Apoi, oamenii de stiinta au comparat cantitatile de sperma stranse atat de femeile care au avut orgasm cat si de cele care n-au ajuns la climax.

Astfel, s-a observat ca femeile care au avut orgasm au strans mai putina sperma decat celelalte. Totusi, cercetarea are mai multe lacune, spre exemplu nu se stie cata sperma a fost eliberata la fiecare ejaculare, astfel ca rezultatele pot fi puse sub semnul intrebarii.

In plus, daca orgasmul feminin chiar faciliteaza reproductia, nu ar trebui ca femeile sa aiba orgasme mai consistente?

Alegerea partenerului

O teorie diferita sustine ca orgasmul ajuta femeile sa identifice partenerii de calitate superioara. Din aceasta perspectiva, faptul ca orgasmele feminine sunt mai rare decat cele ale barbatilor pentru ca ele nu sunt „declansate” de orice barbat.

Ideea de baza a acestei opinii sta faptul ca femeile au orgasm atunci cand fac sex cu barbatii de cea mai buna „calitate”. Adica barbatii care au genele cele mai bune ca si resursele necesare pentru a creste copiii pe care i-ar putea concepe.

In acest sens, orgasmul este, practic, un premiu pentru faptul ca femeia a gasit barbatul potrivit si un semnal ca ar trebui sa-l tina langa ea.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 14 decembrie 2023